ZAVRŠEN SVJETSKI DŽUDO-KUP U LUKSEMBURGU: CRNOGORSKI REPREZENTATIVCI TOPLO DOČEKANI I ISPRAĆENI, ZK BIHOR IH DOČEKAO – ZK BIHOR IH ISPRATIO

Sinoć se ZK Bihor iz Luksemburga oprostio od džudo reprezentativaca Crne Gore od kojih se očekivalo mnogo više na svjetskom kupu, ali i ovo što su postigli – vrijedno je svake hvale, jer biti sedmi među 345 takmičara i osamnaesta od pedeset i jedne države, je, kako god bilo, veliki uspjeh.

Mrvaljević je u kategoriji do 90 kilograma u prva dva kola pobijedio Francuza Pola Livolsija i Finca Atu Lamanena, dok je u meču za polufinale izgubio od Francuza Entonija Žabera.

U repesažu poražen je od Remija Feila iz Mauricijusa i ostao bez šanse da se bori za medalju.

Dubreta je bio slobodan na startu takmičenja u kategoriji do 100 kilograma, u drugom kolu je pobijedio Njemca Darija Kurbjevita Garsiju, dok je u meču za polufinale izgubio od Arslana Mirzajeva iz Azerbejdžana.

Poražen je i u repesažu od Francuza Nikolasa Pavlovskog i završio na sedmom mjestu.

U Leksemburgu je nastupao i Jusuf Nurković, ali je poražen u kategoriji do 66 kilograma od Francuza Marka Vernea“.

Sport je to – nekada pobijedite boljega od sebe a nekada izgubite od slabijega“ – reko je Anto Dubreta na zajedničkoj večeri u gradiću Šengenu na tromeđi Luksemburga, Njemačke i Francuske, koju je, u čast njihovog boravka u Luksemburgu, priredio ZK Bihor.

U ime ZK Bihor sportiste je još jednom pozdravio predsjednik UO ZK Bihor dipl. ing. Esko Halilović, koji je naglasio važnost ušešća na ovakvim sportskim takmičenjima i izrazio zadovoljstvo što smo imali prilike družiti se sa sportistima i navijati za njih tokom takmičenja.

Mi se ponosim vašom srčanošću i uspjesima, rekao je Halilović, onako kako se i u domovini Crnoj Gori ponose Zavičajnim klubom Bihor.

Vi ste istinski ambasadori Crne Gore i mi smo ponosni na vaše učešće i uspjeh na ovom kupu. Mi intezivno gradimo mostove saradnje i nove puteve kao što je i ovaj koji kroz Crnu Goru ide od sjevera do juga pa ćemo, tako se nadamo, vrlo brzo i mi sa sjevera, autoputem kod Anta na primorje na kafu i kupanje“ – rekao je konzul Crne Gore u Luksemburgu dipl arh. Remzija Camić.

Edin Latić, uzorni biznismen iz Luksemburga, član ZK Bihor i član Savjeta za saradnju sa iseljenicima-dijasporom Crne Gore, pozdravljajući još jednom takmičare, osvrnuo se na neregularnost takmičenja i kazao kako je u ponovnom pregledavanju snimka tačno vidio gdje smo sve oštećeni od strane sudija.
,Mi smo, rekao je on, od pedeset i jedne države, u ukupnom plasmanu, osamnaeti, i to je veliki uspjeh, budući da smo mi imali samo tri, dok je, recimo, Francuska imala sto deset takmičara. Jedna mala Crna Gora popela se iznad mnogo, mnogo većih zemalja svijeta“, rekao je Latić.

„Kada se vratimo u Crnu Goru i gdje god budemo išli, mi ćemo pričati o vašem gostoprimstvu i vašoj podršci tokom takmičenja“ , rekao je nosilac zlatne medalje sa svjetskog džudo-prvenstva u Parizu 2011. Srđan Mrvaljević.

I Hamdija Rastoder, sekretar ZK Bihor, u ulozi moderatora ovih kratkih izlaganja, iskoristio je priliku i rekao ono što mu je na srcu: „ZK Bihor je bio i biće kuća koja dočekuje najbolje sinove iz svoje domovine i ispraća ih u domovinu – rekao je Rastoder i poželio sportistima srećan put u Crnu Goru.

F.S.