OBILJEŽENO 106 GODINA POSTOJANJA OŠ “MAHMUT ADROVIĆ”

Dan OŠ Mahmut Adrović

Prigodnim kulturno zabavnim programom, danas je u sali Centra za kulturu, obilježeno 106 godina postojanja JU OŠ „Mahmut Adrović“. U prisustvu velikog broja zvanica, direktori škola sa područja opštine Petnjica, direktora škola iz susjednih opština, predstavnika lokalne vlasti, donatora kako iz opštine tako i iz dijaspore, direktor Zavoda za školstvo Rešada Sijarića, prisutnima se obradio direktor škole Rifat Ramčilović.

„Naša škola je odlično opremljenja. U svim područnim ustanovama imamo urađene sanitarne čvorove, tak da su uslovi za rad odlični i ne razlikuju se od onih u Podgorici, Baru, Kotoru ili bilo gdje. Većinu novca za opremanje škole, obezbijedili smo donacijama nasih dragih ljudi iz inostranstva, prijatelja škole u vrijednosti od više od 40 hiljada eura. U narednom periodu planiramo da adaptiramo fiskulturnu koju jedino posjeduje naša škola, i ovom prilikom molimo lokalnu upravu, ministarstvo prosvjete i Vladu Crne Gore, da pomognu opremanje fiskulturne sale čija je ukupna investicija oko 30 hiljada eura. Takođe, planirao da uvrstimo školu u projekat energetske efikasnosti gdje bi se izmijenila stolarija i fasada na zgradi“, istakao je između ostalog direktor Ramčilović. „Mogu slobodno reći da ovaj kolektiv krase red, rad, disciplina, kolegijalnost, koopertivnost, kreativnost, sloga i zajedništvo. Zato je sve što je planirano u školi i u potpunosti realizovano. Učenicima i radnicima čestitam rođendan naše škole sa željom da postižemo sve bolje rezultate“, između ostalog je istakao Rifat Ramčilović, direktor JU OŠ „Mahmut Adrović“, na proslavi rođendana ove javne ustanove.

Prisutnima se obratio i predsjednik opštine Samir Agović koji je istakao da ima čsta i zadovoljstvo što ima priliku da u ime lokalne uprave i svih zaposlenih u opštini kao i u ime građana, da čestita 106 rođendan.

„Ono što su učenici ove škole postigli je za svako divljenje i pohvalu. Imamo dosta doktora, profesora, ljekara i inžinjera i mnogih drugih kadrova koji razvijaju ne samo Petnjicu i Crnu Goru, već i region i u svijetu veoma uspješni. To je ponos ove škole. Ova škola je reprezent ne samo Petnjice nego i Crne Gore, 106 godina jedne obrazovne ustanove je za puno poštovanje i za respekt. Naravno, nama najviše jer se nalazi u našoj Petnjici. Brojne generacije su prošle ovu školu i brojne generacije su pronosile o Petnjici sve najbolje. Danas, kada proslavljamo dan škole je prilika da se sjetim svih njih i da im uputimo zahvalnost. Ponosimo se time što je to jedina škola koja je dobila nagradu i od bivše zajedničke opštine Berane i od opštine Petnjica za postignute rezultate, prestižne i najvažnije nagrade i jedne i druge opštine. To nije slučajno. Zato čestitam na svim rezultatima, čestitam na onome što direktor najavljuje za u budućnosti a ono što se tiče lokalne uprave, trudimo se da pomognemo ovoj školi i ne samo njoj, nego svima na terenu. I ove godine, kao i prethodnih, izvodjićemo značajna sredstva za adaptaciju ovog objekta“, istakao je između ostalog u pozdravom govoru Samir Agović, predsjednik opštine.

U ime Zavoda za školstvo i ministarstva prosvjete, prisutnima se obratio i direktor Rešad Sijarić koji je čestitao 106 godinu postojanja. Nakon centralne proslave, za goste i zvanice je priređen koktel u motelu.

DENIS BOŽOVIĆ