MLADA REPREZENTACIJA CRNE GORE REMIZIRALA SA LUKSEMBURGOM, RAMDEDOVIĆ BLISTAO

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore boravi ovih dana u Luksemburgu gdje je juče odigrala prvu prijateljsku utakmicu sa vršnjacima domaćina. Utakmica se igrala po izuzetno lijepom vremenu na gradskom stadionu u gradu Rumelanžu, koji je, podsjetimo, odnedavno pobratim opštine Petnjica u Crnoj Gori.

Na tribinama stadiona, između ostalih, bilo je i nekoliko stotina navijača Crne Gore, mahom doseljenika iz bihorskog kraja koji su vatreno bodrili mlade reprezentativce Crne Gore koji su pokazali sportsko umijeće, ali i to da im treba i dosta edukacije u ponašanju na terenu ako već računaju da će igrati na renomiranim stadionima širom svijeta. Iako je utakmica na momente poprimala epitet viteške borbe, bilo je  i nekoliko nesportskih poteza reprezentativaca Crne Gore, a najdrastičniji kada je pred kraj utakmice, jedan od igrača Crne Gore, poslije kratkog koškanja i obaranja protivničkog igrača, namjerno, umjesto po lopti, raspalio po njegovoj stražnjici dok je ovaj ležao na zemlji.

Sudija je pokazao crveni karton i robusnog crnogorskog fudbalera odstranio sa terena. Taj nesportski potez zasjenio je okvir prijateljske utakmice i pripisao joj neke suprotne atribute, ali – to smo mi! No, bilo je i dobre ige. Posebno je blistao mladi Belmin Ramdedović kojiu je po prvi put zaigrao za reprezentaciju svoje zemlje i pokazao istinsku fudbalsku majstoriju koja najavljuje rasnog igrača i po svemu ponajviše podsjeća na Dejana Savićevića u njegovim najsvjetlijim fudbalerskim danima.

Inače, utakmica se završila rezultatom 1:1.  Prvi gol postigli su reprezentativci Crne Gore  u 16. minuti iz jedanesterca. Strijelac je bio vispreni Lazar Mijović.

I na kraju, ako se izuzme nekoliko nedoličnih ponašanja reprezentativaca Crne Gore, bila je ovo jedna zanimljiva sportska predstava u kojoj se uživalo i navijalo.
F. S.