DIJASPORA, OPŠTINA I UPRAVA JAVNIH RADOVA: UDRUŽENO ZA BOLJE PUTEVE I ASFALT DO SVAKE KUĆE

Lokalna uprava nastavila je intezivno da radi na modernizaciji lokalnih puteva na području opštine Petnjica.

„Dio sredstava je obezbijedila lokalna uprava, a u toku ove godine smo modernizovani 6.8 km na području naše opštine. Očekujemo da ćemo uskoro još 2.5 km putnih pravaca asfaltirati sredstvima IFAD-a, Ministarstva poljoprivrede i naše opštine.

Ove aktivnosti smo sprovidili na MZ Tucanje, MZ Bor, MZ Lagatore, MZ Centar, MZ Vrbica i MZ Trpezi. Naše komunalno preduzeće je bilo angažovano na pripremi putnih pravaca za asfaltiranje, iskopom kanala i ugradnjom cjevastim propusta.

Koristim priliku da se zahvalim Upravi javnih radova i lično direktoru Rešadu Nuhodžiću kao i našoj cijenjenoj dijaspori koja je i ovog puta bila naš partner u modernizaciji putne infrastrutkure.

Proširenjem lokalnih puteva, dobijamo kvalitetnu putnu mrežu, a time se stavaraju uslovi da naše lokalno stanovništvo ima sve bolje uslove za život i rad na ovim prostorima. Zahvaljujem se i našim MZ i ljudima iz tih mjesnih zajednica koji su dali veliki doprinos tokom ovih aktivnosti, na rasijecanju trase, odobravanju proširenja pojedinih putnih pravaca preko njihovih imanja bez nadoknade što je ohrabrujuće i što mi iz opštine snažno podržavao i želimo da ohrabrimo ljude da dobrovoljno podržavaju širenje puteva a sve zarad bezbjednijeg odvijanja saobraćaja za sve učesnike“, istakao je predsjednik opštine Petnjica Samir Agović za portal radija.

Bido Babić iz zaseoka Livadak – Babići iz MZ Trpezi, istakao je da je komunikacija sa lokalnom upravom sve vrijeme bila na nivou.

„Radim godinu sa njima vezano za ovaj put i nikada nijesam imao bolju komunikaciu. Sve što su obećali, to su i ispunili i želim da se zahvalim kako lokalnoj upravi tako i MZ Trpezi na korektnoj saradnji“, izjavio je Bido Babić.

Zadovoljstvo nije krio ni Zeno Rastoder.

“ U ime građana sela Ponor, a posebno dijaspore, želim da uputim zahvalnost opštini Petnjica na podršci koju su nam pružili za asfaltiranje putnih pravaca na području Ponora. Ovo je još jedna potvrda uspješne saradnje između opštine, Uprave javnih radova i naše dijspore da možemo mnogo toga postići zajedno. Građani su zahvalni što sada imaju kvalitetne putne pravce, a posebno će značiti poljoprivrednim proizvođačima koji svoju egzistenciju obezjbeđuju isklučivo od poljoprivrede djelatnosti. Velika je stvar što smo u posljednjih godinu dana, asfaltirali oko šest kilometara putnog pravca na području Ponora i to ka zaseocima Kožari, Donji i Gornji Ponor”, istakao je Zeno Rastoder mještanin Ponora.

DENIS BOŽOVIĆ