UNION U NOVU SEZONU KRENUO POBJEDOM

Union

U prvom kolu prvog diviziona Luksemburške lige Union 05 Kayl/Tetange je pobijedio ekipu Wormeldange sa 1:0.

I bez četiri standardnih igrača, Denisa Ličine, Edisa Hamzića, Merisa Ramdedovića i Romaina Ulbaldini Union je smogao snage da pobijedi favorizovanu ekipu Wormeldange sa 1:0.

Od prvog minuta Union je krenuo na sve ili ništa i stvorio dosta prilika za gol, i tako iz jedne brze akcije, solo prodor Johan Cardone u 35. minutu dovodi ekipu Uniona od 1:0 što će se ispostaviti kao konačan rezultat ovog meča. U drugom poluvremenu Union je pametnom igrom priveo meč kraju i upisao tri boda.

Presednik Mersudin Mita Ličina

Prvo da se zahvalim svim našim sponzorima koji nas podržavaju i svim navijačima koji su danas došli po vrlo toplom danu da nas podrže. Što se tiče meča naši igrači su ostavili srce na terenu i rezultat nije mogao izostati. Potpuno zasluženo smo upisali tri nova boda i sjajno otvorili novu sezonu. Moram da se ovim putem zahvalim našem potpresjedniku kluba Skaviši Mociću inače i vlasniku firme Araujo, koja nam je donirala 300 sjedišta da bi naš stadion izgledao kao jedno moderno sportsko borilište. Takodje se zahvaljujem firmi EHH u vlasništvu braće Halilović koji su za sljedeću sezonu izdvojili značajna finansijska sredstva da bi naš klub funkcioniso bolje u narednoj sezoni. I na kraju se zahvaljujem svim članovima komiteta fudbalskog kluba koji su postavili sve stolice na našem stadionu Victor Marchal u Tetange.