RAMDEDOVIĆ POZIVOM U REPREZENTACIJU ISPUNIO SNOVE

Belmin Ramdedović

Talentovani fudbaler, Belmin Ramdedović kazao je da je pozivom u crnogorsku reprezentaciju ispunio dio svojih snova.

On je istakao da mu poziv selektora kadetske reprezentacije Slobodana Draškovića mnogo znači i da vjeruje da će već protiv Luksemburga dobiti priliku da debituje.

Fudbaler Novog Pazara, po mnogima jedan od najtalentovanijh u svojoj generaciji, istakao je da je imao ponudu više reprezentacija, ali da nije imao dilemu.

Ramdedović, koji će uskoro napuniti 16 godina, igra na poziciji ofanzivnog veznog.

„Želim da radim, da golovima i dobrim nastupima jednog dana zaslužim i poziv u seniorsku reprezentaciju. Moje je da radim i dobrim igrama izborim se prvo za mjesto u seniorskom timu Novog Pazara, a kasnije za jači klub i ligu“, kazao je Ramdedović agenciji MINA.

Privatna arhiva

On je istakao da u Srbiji, nakon Novog Pazara, sebe vidi u dresu Partizana, Crvene zvezde, Čukaričkog ili Voždovca.

Odgovarajući na pitanje, u koji bi inostrani klub volio da nastavi karijeru, naglasio da je njegova prva želja Ajaks iz Amsterdama.

„To je najveća i najbolja škola fudbala na svijetu i veliki klub koji od igrača pravi čovjeka i fudbalera. Što se tiče fudbalera, divim se Ronaldu jer je on iz ničega stvorio nešto, a sve zahvaljujući ogromnom radu i upornošću“, rekao je Ramdedović.

On je podsjetio da ga je splet okolnosti onemogućio da prije nekoliko godina postane dio Milana.

„Došlo je do nepredviđenih okolnosti koje su me spriječile da karijeru nastavim u Milanu. Prošao sam probu, zadovoljio, ali nije mi milo suđeno. Milan je moje veliko iskustvo. Ljetos sam bio i dio kampa CSKA iz Moskve, odigrao sam nekoliko test mečeva i bio strijelac protiv Himkija“, kazao je Ramdedović.

On je kazao da je svjestan šta ga čeka i da je spreman na veliki rad, ali da ne sumnja da će jednog dana biti dio najveće fudbalske scene i akter velikih mečeva.

“Veliku zahvalnost dugujem djedu i majci, koja je zapostavljala posao i svoje obaveze da bi me vodila na treninge. Nadam se da ću im jednog dana to vratiti”, kazao je Ramdedović.

Momak, porijeklom iz bihorskog sela Lagatori, počeo je da trenira fudbal u novopazarskoj školi fudbala Nacional.

Prošle sezone u dresu kadeta Novog Pazara odigrao je 27 utakmica i postigao 25 golova.

IZVOR: MINA