FUDBALERI PETNJICE SE PRIPREMAJU ZA NOVU SEZONU SA NOVIM TRENEROM I POJAČANJIMA

FK Petnjica:FK Ibar

Fudbaleri Petnjice su od 1.avgusta otpočeli sa priprema za predstojeću sezonu u Sjevernoj regiji.

U odnosu na prethodnu sezonu, koja se može smatrati uspješnom jer su Petnjičani zauzeli drugo mjesto, u ovu sezonu ulazi sa promjenama kako u stručnom tako i u igračkom kadru.

Naime, dosadašnji trener Novo Cimbaljević je preuzeo ekipu Berana, a na njegovo mjesto došao je Mirzet Nurković iz Rožaja. Igrački kadar je pretrpio promjene u odnosu na prethodnu sezonu. Klub su napustili Admir Šabotić, Lazar Đeković i Jasmin Kasumović, povratnici u matični klub FK Berane, a u klubu su došla četri nova igrača i osam fudbalera na pozajmici iz FK Ibar iz Rožaja.

Ambicije kluba su prvo mjesto u regiji i plasman u Drugu ligu. Svakako da će veliku konkurenciju imati u ekipi Berana, najvećeg favorita za osvajanje prvog mjesta, a tu su i ekipa Brskova i FK Pljevalja. Petnjičani sezonu otvaraju utakmicom 1/16 finala Kupa Crne Gore u Kolašinu gdje će gostovati FK Gorštaku 28.avgusta ( srijeda ) od 17 časova.

Nakon toga, slijedi prvo kolo Sjeverne regije 31.avgusta ( subota ) kada će Petnjica ugostiti ekipu Borca iz Bijelog Polja. Petnjica je u međuvremenu izborila plasman u finale kupa Sjeverne regije gdje će se sastati sa ekipom FK Komova iz Andrijevice, a termin odigravanje finalne utakmice će biti naknadno određen.

Iz uprave kluba pozivaju sve ljubitelje fudbala i navijače FK Petnjica da u što većem broju podrže klub na putu ka novim uspjesima.

DENIS BOŽOVIĆ