AGOVIĆ ČESTITAO KURBAN BAJRAM: NAĐIMO U SEBI NAJBOLJE I PODIJELIMO SA KOMŠIJAMA I PRIJATELJIMA

Povodom nastupajućeg Kurban Bajrama, predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović, uputio je čestitku reisu IZ CG, Rifatu ef Fejziću, glavnom imamu Medžlisa IZ Petnjica, Huseinu ef Ramčiloviću, kao i svim muslimanima u Crnoj Gori, i dijaspori.

“Svim građanima islamske vjeroispovijesti u zemlji i dijaspori, upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban Bajrama, sa željom da ga provedemo u miru, blagostanju i dobrom zdravlju.

Želim, da i ovaj Bajram ojača naše osjećaje za solidarnost, međusobno uvažavanje i da doprinese stvaranju društva zdravih i čvrstih odnosa koje teži progresu. Obnovimo slogu i međusobno povjerenje, učvrstimo naše porodične i komšijske veze. Kurban Bajram je simbol davanja i dijeljenja dobrog, a odbacivanja lošeg. Budimo zajedno na postizanju ideala boljeg življenja, nađimo u sebi ono najbolje i podijelimo to sa komšijama i prijateljima svih vjera i opredjeljenja. Izgrađujmo svakodnevno bolje međusobne odnose da bi imali bolju budućnost našeg društva”, kazao je predsjednik opštine Petnjica Samir Agović.