PROMOCIJA KNJIGE “ZAPISANA CRNA GORA” U CENTRU ZA KULTURU U PETNJICI

Promocija knjige Zapisana Crna Gora
U okviru VI Bihorskog kulturno ljeta, večeras od 17.30, u sali Centra za kulturu u Petnjici biće promovisana knjiga “Zapisana Crna Gora” autora Miomira Maroša.
O knjizi će govoriti Draško Došljak, Ismet Latić, Sinan Tiganj i autor.

 

Maroš u svojoj knjizi zadržava prepoznatljivost svog rada na televiziji te svjedoči o životu i sela i zaselaka. U knjizi prepisuje stvarnost, svih krajeva Crne Gore.

“Ideja za knjigu se pojavila kad je počeo “Zapis”. Na to me nagovorio veteran novinarstva Mihailo Kokan Miljanić, autor nadaleko poznatog i jedinog crnogorskog novinarskog priručnika “Novinarske poduke i douke”. Tada su nastale neke od ovih reportaža, koje su, u stvari, televizijske – obrađene u vidu novinske reportaže”, kaže Maroš.

 

Miomir Maroš radno iskustvo započeo je 1999. godine, kao urednik-voditelj i autor je brojnih televizijskih serijala i emisija u Radio Televiziji Crne Gore. Urednik je reportažne emisije “Zapis”, koju Javni servis emituje premijerno subotom u 17 sati.  Dobitnik je Godišnje nagrade TVCG za reportažu (2005), nagrade “Wild Beauty Award” za promociju turizma Nacionalne turističke organizacije CG (2008) i Godišnje novinarske nagrade Crne Gore koju mu je dodijelilo Društvo crnogorskih novinara (2010), kao i nagrade Turističke organizacije Podgorice i Glavnog grada za najboljeg novinara u akciji “Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu” (2016). Kao TV autor je, već godinama u kontinuitetu, TV lice u vrhu povjerenja kod gledalaca, po relevantnim istraživanjima javnog mnjenja. Maroš je doktor komunikologije i univerzitetski nastavnik.