ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA SO PETNJICA

Svečana sjednica SO Petnjica

Danas je u Petnjici, povodom Dana opštine, uz prisustvo brojnih gostiju, održana svečana sjednica SO Petnjica. Predsjednik SO Petnjica Mehmed Adrović pozdravio je pristne i čestitao, kako je kazao, veliki dan Bihoraca.

“Opravdanost odluke da Petnjica povrati svoju samostalnost je svakim danom sve vidljivija, jer je centar Bihora veliko gradilište. Dugujemo zahvalnost Vladi, dijaspori i građanima koji pomažu da završavamo projekte i podignemo kvalitet života u Petnjici”, rekao je Adrović.

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović rekao je da je period između rođendana opštine period velikih radova te da je 4. avgust datum koji sve obavezuje.

” Ovaj period je ispunjen rezultatima koji su vidljivi. Veliku zahvalnost dugujemo posebno predsjedniku Vlade Dušku Markoviću kao i svim ministrima Vlade Crne Gore. Od prošle godine urađeno je dosta. Nastavljena je izgradnja druge faze puta Petnjica – Berane što je najvažnija investicija koja će koštati više od 11 miliona eura”, rekao je Agović.

On je podsjetio na to da je od prethodnog Dana opštine uloženo 400.000 eura u modernizaciju lokalnih puteva, da će 250.000 biti uloženo za izradu tehničke dokumentacije za put Trpezi – Kalače, te da je vodovod Murovsko vrelo u intezivnoj izgradnji. Očekuje se da taj projekat bude gotov do kraja godine.

Agović je takođe podsjetio i na ostale rezultate opštine u oblasti sporta, kulture, turizma..
Prvi čovjek Petnjice je rekao da je krajem prošle godine usvojen Prostorni plan što je pretpostavka za ubrzan razvoj bihorskog centra.

“Migracija nas opterećuje. Urađeno je dosta, ali moramo još raditi na tome. Podsticajne mjere Vlade u raznim oblastima, a posebno u poljoprivredi daju rezultate ali svi zajedno moramo raditi više i bolje”, rekao je Agović i dodao da je budžet opštine 50 odsto razvojni te da je Petnjica jedna od rijetkih opština bez zaduženja.

Predsjednik SO Petnjica Mehmed Adrović uručio je studentske nagrade  Irijanu Novaliću, studentu medicine u Podgorici sa prosječnom ocjenom 9,9, Alisi Rujović, studentici filološkog univerziteta u Bukureštu sa srednjom ocjenom 10 i Azri Tiganj, studentici Filozofskog fakulteta u Nikšiću sa prosječnom ocjenom 9,50.

Dodijeljene su i opštinske nagrade 4. avgust prof dr. Rifatu Škrijelju, udruženju BDF
i OŠ “Mahmut Adrovic” iz Petnjice.

Na sjednici su pročitani telegrami predsjednika Mila Đukanovića, predsjednika Skupštine CG Ivana Brajovića i premijera Duška Markovića.

Sjednici su prisustvovali, između ostalih, ministrica javne uprave u Vladi CG Suzana Pribilović, poslanik DPS Suad Numanović, poslanik BS Ervin Ibrahimović, poslanik DPS Bogdan Fatić, generalni sekretar Zajednice opštine Refik Bojadžić, predsjednik SO Podgorica Đorđe Suhih, te predsjednici opština Mojkovac, Kotor, Rožaje, Šavnik..