ODRŽAN VI OPŠTINSKI TURNIR U ŠAHU: POGLEDAJTE KO JE BIO NAJBOLJI

Proteklog vikenda, u organizaciji ŠK Bihor a pod pokroviteljstvom Opštine Petnjica i Centra za kulturu Petnjica, održan je VI opštinski šahovski turnir. Pored domaćina učestvovali su i šahisti iz susjednih opština kao i šahisti iz dijaspore.

Najbolji na turniru u šahu

Pobjednik turnira je Miodrag Knežević iz Bijelog Polja, drugo mjesto je pripalo Fahrudinu Feratoviću dok je treće mjesto zauzeo Željko Obadović iz Berana.

Najbolje plasirani petnjičanin je Denis Šabotić koji je zauzeo sedmo mjesto. Turnir je protekao u dobroj atmosferi, a pored diploma, pehara i medalja, prvih deset plasiranih je dobilo i novčane nagrade.

U ime opštine, potpredsjednik Muslija Kalić je je pozdravio takmičare i uručio nagrade na kraju turnira.

„Zadovoljni smo kako je protekao turnir iz razloga što smo imali tehničkih problema u toku organizacije ali, generalno, turnir je protekao onako kako se samo poželjet može. Meni kao predsjedniku kluba, zadovoljstvo mi je što se nastavila tradicija turnira, a posebno što se na ovom pojavili igrači koji su prikazali dobre igre kao što je slučaj sa Sejidom Hodžićem za kojeg se nadam da će biti član našeg kluba. Takođe, u nagrađene su ušli i dvojica naših dijasporaca a to znači da su prikazali odličnu igru i visoku poziciju na tabeli, Mirsad Kočan iz Holandije i Rameza Šabotić iz Luksemburga.  Na kraju bih želio da se zahvalim upravi lovačkog udruženja koji su nam ustupili svoj prostor za održavanje turnira, a samim tim smo imali fenomenalne uslove. Zahvalnost dugujemo i upravi opštine na čelu sa predsjednikom koji su i ovaj put prepoznali značaj ovog turnira i finansijski pomogli“, istakao je predsjednik kluba Denis Šabotić za portal radija.

DENIS BOŽOVIĆ