PETNJICA: VIŠE OD 370 000 EURA ZA MODERNIZACIJU PUTEVA

Asfaltiranje u MZ Trpezi

Nakon sanacije oštećenih makadamskih lokalnih putnih pravaca, petnjička lokalna uprava će ovih dana raditi na modernizaciji putnih pravaca na području opštine. Prema ugovoru koji je potpisan sa izvođačem radova, građevinskim preduzećem Asfalt-beton gradnja, na području opštine Petnjica će ova kompanija raditi na asfaltiranju putnih pravaca na području MZ Vrbica, MZ Tucanje, MZ Centar, MZ Lagatore i MZ Bor.

„Ukupna investicija je vrijedna 370 hiljada eura a sredstva su obezbijeđena uz podršku Uprave javnih radova lokalne uprave. Lokalna uprava je već pripremila jedan dio putnih pravaca za asfaltiranje tako što je izvršila ugradnju betonskih cjevastih propusta i iskopavanje kanala tako da su putni pravci spremni za završni dio radova tj.ugradnju asfaltne mase.

Sa ovim ćemo sasvim sigurno poboljšati uslove u ovim MZ za život naših građana a to nam i intencija, da razvijamo mrežu lokalnih puteva kroz modernizaciju i kroz ono što je realan zahtjev naših građana da imaju kvalitetnu saobraćajnicu do svojih domaćinstava. Uz ovo, kako smo ranije rekli, imaćemo 2.5 km asfalta od strane IFAD-a što će dodatno unaprijediti mrežu lokalnih puteva koji će biti asfaltirani i ovo će biti godina u kojoj ćemo blizu osam kilometara asfalta ugraditi što je rekordna godina.

Vjerujem da, ako nastavimo ovakvom dinamikom, za par godina ćemo u svaku MZ imati kvalitetnu saobraćajnicu i naši građani će imati pristojne uslove za život uz napomenu da radimo na rješavanju vodosnabdijevanja, da zajedno sa CEDIS-om planiramo aktivnosti koje su važne na elektrifikaciji i modernizaciji elektromreže na području svih MZ. Tako da se sasvim sigurno može reći da uslovi za život nikada nijesu bili bolji i na nama je da učinimo sve da stvaramo nova radna mjesta u sektoru poljoprivrede, turizma i, kroz formiranje malih porodičnih preduzeća, ostanu ljudi da žive na ovim prostorima“, istakao je za portal radija Samir Agović, predsjednik opštine Petnjica.

DENINS BOŽOVIĆ