PREDSJEDNIŠTVO DPS DALO SAGLASNOST: MEHMED ADROVIĆ I DALJE NA ČELU PETNJIČKOG DPS

Predsjedništvo DPS -a između ostalog, podržalo je predlog i dalo saglasnost da Mehmed Adrović bude i dalje na čelu Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Petnjica.

Predsjedništvo je podržalo predlog podgoričkog odbora stranke da Časlav Vešović, zamjenik gradonačelnika Podgorice, bude predsjednik partije Glavnog grada umjesto dosadašnjeg šefa podgoričkog DPS -a Vladana Vučelića. Predloženo je da se 30. novembra održi Kongres ove partije.

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista na sinoćnjoj sjednici, ,kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, analiziralo je aktivnosti opštinskih odbora i izrazilo zadovoljstvo tokom i rezultatima izbornih konferencija i novim sastavima opštinskih partijskih organizacija.

Pored saglasnosti da Časlav Vešović bude predsjednik partije Glavnog grada, predsjedništvo je saglasno da predsjednik OO DPS Mojkovac bude Dragomir Mrdak, OO DPS Šavnik Vlatko Vuković i OO DPS Tuzi Mirza Pepić.

Predsjedništvo je dalo saglasnost da Bogdan Fatić i dalje bude na čelu OO DPS Berane, Admir Mustajbašić da bude na čelu OO DPS Bijelo Polje, Predrag Jelušić da predvodi OO DPS Budva, a Slobodan Radović Krušo da bude na čelu OO DPS Herceg Novi.

Saglasnost za predsjednika OO DPS Nikšić dobio je Ivan Mitrović, Eldana Canović za OO DPS Plav, Vlade Milinković OO DPS Pljevlja, kao i Dragoslav Tomanović za OO DPS Bar.

Prihvaćen je i prijedlog da Milorad Zarubica bude na čelu OO DPS Žabljak, a Marta Šćepanović OO DPS Kolašina. Predsjedništvo je saglasno da Tanja Stanovčić bude predsjednik kotorskog odbora DPS-a,  a Danica Vuković-Krivokapić da bude na čelu OO DPS Plužine.

Predsjedništvo je Glavnom odboru DPS predložilo da datum održavanja Kongresa DPS bude 30. novembar 2019. Odluku o tome, kao i o broju delegata na Kongresu, Glavni odbor će donijeti na narednoj sjednici koja će biti održana do kraja jula. Sve partijske aktivnosti i pripreme u susret Kongresu u svim partijskim organima biće održane od 5. septembra do 25. oktobra 2019, kada će biti usvojena kongresna dokumenta: Statut partije, izvještaj o radu i program partije za naredne četiri godine. Istovremeno, Glavni odbor će tada predložiti kandidate za novi sastav Glavnog odbora, predsjednika i zamjenika predsjednika DPS saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva DPSa.