PANEL DISKUSIJA U PETNJICI, RAFET MULIĆ: RAZMIŠLJAJMO REGIONALNO, A NE LOKALNO

Panel diskusija u Petnjici

Juče je u Petnjici, održana panel diskusija pod nazivom „Umrežavanje aktera ruralnog razvoja, ključ efektivnijeg ruralnog razvoja Limske doline“.

Ciljna grupa projekta su opštinski sekreterarijati/službe Limske doline, OCD sa ovog područja koji se bave pitanjima ruralnog razvoja kao i ljudi sa ruralnog područja a bave se poljoprivrednom ili seoskim turizmom, kao i polaznici škole preduzetništva.

„Današnji panel je jedan u nizu panel diskusija u okviru projekta umrežavanje lokalnih aktera ruralnog razvoja Limske doline. Ovaj panel je bio uspješan jer je okupio predstavnike medija, predstavnike preduzetnika sa ruralnih područja, predstavnike opštinskih službi kao i druge aktere ruralnog razvoja pa sve do predstavnika škola.

Na ovom smo panelu došli do određenih zaključaka i prijedloga kako bi došlo do umrežavanja, a time došli do pomaka u ruralnom razvoju ne samo na lokalnom nivou, već na prostoru čitave Limske doline. Kao što smo na panelu zaključili Limska dolina je dio sjeverne regije i ne želimo da razmišljamo lokalno već da izađemo iz tih lokalnih nivoa i da razmišljamo regionalno“, istakao je za portal radija Rafet Mulić, koordinator projekta.

DENIS BOŽOVIĆ