UČENICI I NASTAVNICI SREDNJE MJEŠOVITE ŠKOLE IZ PETNJICE NA FESTIVALU NAUKE U TUTINU

  Učenici i nastavnici Srednje mješovite škole iz Petnjice učestvovali su na “Tutin festu 2019” koji je održan u Tutinu 14. i 15. juna.
  ,,Naša škola je polovinom maja dobila poziv za učešće na Festivalu nauke “Tutin fest 2019”. Festival je međunarodnog karaktera obzirom da su učestvovale škole iz BiH, Srbije i Crne Gore. Našu školu su predstavljali učenici drugog razreda Gimnazije: Latić Elvisa, Kočan Anela, Muratović Kenan, Rastoder Enes i Smailović Rafet-Bihor i profesorke Elmaza Muratović i Mirela Ćeman. Naši učenici su se predstavili sa interesantnim ogledima iz hemije i bili veoma zapaženi, kako od strane organizatora tako i od posjetilaca festivala. Kao glavni partner Tutinskog festivala nauke je Ambasada Kanade u Srbiji. Drugog dana Festivala, u saradnji sa misijom OEBS-a, bila je realizovana prezentacija filma na temu zaštite životne sredine – Očuvanja resursa, a prisutnima se obratila šefica misije Mikaela Turman” kazao je direktor Srednje mješovite škole, Muhamed Adrović.
 Direktor škole Adrović je naglasio da učešćem na Festivalu učenici su se vratili oplemenjeni novim saznanjima iz raznih oblasti i stekli nova prijateljstva. On je kazao da je to ujedno bila prilika da prošire svoje naučne vidike i razmijene iskustva sa drugim učesnicima.
ALMINA ŠABOTIĆ