TIVĆANI POMAŽU PETNJIČKIM ĐACIMA

Prije par dana Osnovnu školu ,,Mahmut Adrović” je posjetila delegacija iz Tivta, na čelu sa Slavicom Vulanović, predsjednicom NVO “Djeca Tivta”- Dječiji Savez, a u saradnji sa Osnovnom školom ,,Drago Milović” iz Tivta.

,,Prije njihove posjete, sam se čuo telefonom sa gospođom Vulanović, koja je najavila da će posjetiti našu školu jer imaju tradicionalnu akciju dječijeg Saveza “Malim školama u pohode”. Ja sam se, kao direktor škole, odlučio da ovu delegaciju usmjerim prema područnoj ustanovi Ponor. U područnom odjeljenju Ponor imamo pet učenika, tako da je ova delegacija posjetila tu školu” kaže direktor Osnovne škole, Rifat Ramčilović.
Prema njegovim riječima, sponzori ove akcije su bili: OPŠTINA TIVAT- Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti, ADRIATICMARINAS ( Porto Montenegro ), RADIO TIVAT, KNIGHTSBRIDGE SCHOOLS, MODNI KLUB “DA QUI”, butici “BELLISIMA” i “LISCA” i KOLOŽUNJ d.o.o. Tivat brod “Katica”.
 
U akciji su učestvovali aktivisti NVO “Djeca Tivta”, predstavnici Opštine Tivat i predstavnici JUOŠ “Drago Milović” iz Tivta. Oni su donirali kompletne udžbenike za narednu školsku godinu za učenike: Alminu Kožar, Sabelu Ajdarpašić, Elmira Kožara, Melisu Ajdarpašić i Emrana Kožara. Pored udžbenika, pribora i tašni za školu, učenici su dobili i odjeću i obuću, a škola je dobila CD plejer.
,,Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u ovoj akciji, a posebno gospođi Vulanović. Ne mogu opisati koliko je bilo zadovoljstvo družiti se sa tom delegacijom. Sa delegacijom su došli i dva učenika Osnovne škole “Drago Milović”: Božinović Đuro i Marković Martina. Ovo je bio samo početak saradnje. Oni su najavili da će našu djecu pozvati da budu gosti Tivta i da provedu nekoliko dana u Tivtu” kazao je direktor škole, Rifat Ramčilović.
,,Zahvaljujem se dragim prijateljima iz Tivta, na čelu sa gospođom Slavicom Vulanović, koji su se sjetili nas iako smo prilično udaljeni od Tivta. Zahvaljujem se svim donatorima koji su za našu djecu donirali komplet udžbenike za narednu godinu, pribor, odjeću, slatkiše i ostale potrepštine. Hvala i direktoru škole, Rifatu Ramčiloviću, koji uspješno vodi školu i pomaže roditeljima. Ja sam otac petoro djece, od kojih dvoje djece ide u školu u Petnjici a jedno na Ponoru. Mi smo najudaljeniji od matične škole i ova donacija će nam dosta pomoći. Direktor Ramčilović je napravio uslove za školovanje u mjesnoj školi kako se ona ne bi razlikovala od matične škole. Mislim da se malo mjesnih škola može pohvaliti ovakvim uslovima” kazao je jedan od roditelja, Sadat Kožar.
Odjeljenjski starjesina i koordinator ove podrucne ustanove, profesor Denis Rastoder takođe se zahvalio donatorima.
,,Zaista se ne može opisati radost koju su učenici pokazali kada su ugledali punu učionicu poklona. Dobili su sve što im je potrebno za sljedeću školsku godinu i to: kompletne nove udžbenike, đački pribor, đačke torbe itd. Zahvaljujem se svim članovima delegacije koji su nas posjetili, na donaciji koja će umnogome značiti ovoj djeci kao i na afirmativnim komentarima koje su uputili učenicima. Veliko hvala pripada i našem direktoru, Rifatu Ramčiloviću koji je i ovim gestom pokazao da su mu sve područne ustanove jednako bitne i što je ovu donaciju usmjerio baš na Ponor. Djeca od septembra mogu nesmetano krenuti u školu i odmah početi sa učenjem” kazao je za portal Radija Petnjica profesor Denis Rastoder.
ALMINA ŠABOTIĆ