DARMANOVIĆ PREDSTAVIO RESURSNI CENTAR “1. JUN” U OŠ “MAHMUT ADROVIĆ” U PETNJICI

Direktor Resursnog centra "1. jun" u Petnjici sa čelnicima OŠ Mahmut Adrović

Osnovnu školu ,,Mahmut Adrović” prije dva dana posjetio je direktor Resursnog centra ,,1. jun”, Željko Darmanović. Tom prilikom je razgovarao sa direktorom ove škole, Rifatom Ramčilovićem o daljem napretku i pomoći za mještane Petnjice.

 ,,Naša škola je bila domaćin direktoru resursnog centra ,,1. jun” iz Podgorice, gospodinu Željku Darmanoviću. Radi se o jednoj veoma ozbiljnoj ustanovi koju je direktor predstavio. Sastanaku su prisustvovali svi direktori sa područja opštine Petnjica, direktori osnovnih škola i direktor Srednje mješovite škole, kao i roditelji djece sa posebnim potrebama. Direktor Darmanović je prezentirao centar, kakve su mogućnosti, koji su načini da on pomogne i školi i kolegama ali i učenicima, što je najvažnije. Sastanku je prisustvovao i njihov bivši učenik, Denis Ramdedović, koji ima samo riječi hvale. Roditelji koji budu zainteresovani da svoju djecu pošalju tamo mogu kontaktirati i čuti informacije iz prve ruke. Dogovorili smo da ćemo poslati roditelje sa svojim djetetom da bude tamo i boravi tamo i da, ukoliko se budu svidjeli uslovi za boravak, počnemo proceduru oko sređivanja papirologije. Moram istaći i pohvaliti korektan odnos i volju za saradnju direktora koji je iskazao spremnost da pomogne ljudima sa ovih prostora. Mi ćemo svakako nastaviti saradnju i predložio sam da sa kolegama direktorima negdje u septembru posjetimo ovu ustanovu i lično se uvjerimo u uslove koje ona pruža. Direktor je ponudio još jedan vid pomoći i saradnje a to je edukacija, odnosno seminari koji bi se održavali u Petnjici, u školi ,,Mahmut Adrović” ali i u Resursnom centru ,,1. jun” u Podgorici. Ovom prilikom se još jednom zahvaljujem direktoru Darmanoviću i svima koji su prisustvovali sastanku. Nadam se da ćemo ovako nastaviti a da će najveće benefite imati učenici sa posebnim obrazovnim potrebama i njihovi roditelji”, kazao je direktor osnovne škole ,,Mahmut Adrović”, Rifat Ramčilović.
Denis Ramdedović, mještanin Petnjice i predsjednik NVO ,,Lica sa invaliditetom” ali i bivši učenik ovog centra, za naš portal je podijelio svoja iskustva perioda kada je boravio u ovom centru.
,,Zahvaljujem se direktoru centra, Željku Darmanoviću kao i direktoru osnovne škole ,,Mahmut Adrović” Rifatu Ramčiloviću, koji je zaslužan jer sam ja boravio u ovom centru. Pozivam sve roditelje da povedu svoju djecu u ustanovu ,,1. jun” kako bi se lično uvjerili u sve što ona pruža. Ja sam tamo boravio čak 10 godina i imam mnogo lijepih doživljaja iz tog perioda. Neizmjerno sam zahvalan direktoru Ramčiloviću jer sam zahvaljujući njemu postao to što jesam danas. Ta škola i ti ljudi su mi pomogli da postanem čovjek i da izgradim sebe”, kazao je portal radija Petnjica nekadašnji učenik Resursnog centra, Denis Ramdedović.
ALMINA ŠABOTIĆ