Osnovnu školu ,,Mahmut Adrović” prije dva dana posjetio je direktor Resursnog centra ,,1. jun”, Željko Darmanović. Tom prilikom je razgovarao sa direktorom ove škole, Rifatom Ramčilovićem o daljem napretku i pomoći za mještane Petnjice.

 ,,Naša škola je bila domaćin direktoru resursnog centra ,,1. jun” iz Podgorice, gospodinu Željku Darmanoviću. Radi se o jednoj veoma ozbiljnoj ustanovi koju je direktor predstavio. Sastanaku su prisustvovali svi direktori sa područja opštine Petnjica, direktori osnovnih škola i direktor Srednje mješovite škole, kao i roditelji djece sa posebnim potrebama. Direktor Darmanović je prezentirao centar, kakve su mogućnosti, koji su načini da on pomogne i školi i kolegama ali i učenicima, što je najvažnije. Sastanku je prisustvovao i njihov bivši učenik, Denis Ramdedović, koji ima samo riječi hvale. Roditelji koji budu zainteresovani da svoju djecu pošalju tamo mogu kontaktirati i čuti informacije iz prve ruke. Dogovorili smo da ćemo poslati roditelje sa svojim djetetom da bude tamo i boravi tamo i da, ukoliko se budu svidjeli uslovi za boravak, počnemo proceduru oko sređivanja papirologije. Moram istaći i pohvaliti korektan odnos i volju za saradnju direktora koji je iskazao spremnost da pomogne ljudima sa ovih prostora. Mi ćemo svakako nastaviti saradnju i predložio sam da sa kolegama direktorima negdje u septembru posjetimo ovu ustanovu i lično se uvjerimo u uslove koje ona pruža. Direktor je ponudio još jedan vid pomoći i saradnje a to je edukacija, odnosno seminari koji bi se održavali u Petnjici, u školi ,,Mahmut Adrović” ali i u Resursnom centru ,,1. jun” u Podgorici. Ovom prilikom se još jednom zahvaljujem direktoru Darmanoviću i svima koji su prisustvovali sastanku. Nadam se da ćemo ovako nastaviti a da će najveće benefite imati učenici sa posebnim obrazovnim potrebama i njihovi roditelji”, kazao je direktor osnovne škole ,,Mahmut Adrović”, Rifat Ramčilović.
Denis Ramdedović, mještanin Petnjice i predsjednik NVO ,,Lica sa invaliditetom” ali i bivši učenik ovog centra, za naš portal je podijelio svoja iskustva perioda kada je boravio u ovom centru.
,,Zahvaljujem se direktoru centra, Željku Darmanoviću kao i direktoru osnovne škole ,,Mahmut Adrović” Rifatu Ramčiloviću, koji je zaslužan jer sam ja boravio u ovom centru. Pozivam sve roditelje da povedu svoju djecu u ustanovu ,,1. jun” kako bi se lično uvjerili u sve što ona pruža. Ja sam tamo boravio čak 10 godina i imam mnogo lijepih doživljaja iz tog perioda. Neizmjerno sam zahvalan direktoru Ramčiloviću jer sam zahvaljujući njemu postao to što jesam danas. Ta škola i ti ljudi su mi pomogli da postanem čovjek i da izgradim sebe”, kazao je portal radija Petnjica nekadašnji učenik Resursnog centra, Denis Ramdedović.
ALMINA ŠABOTIĆ