TAKMIČENJE U RAČUNOVODSTVU: NAJBOLJE UČENICE – LIČINA, RAMČILOVIĆ I RASTODER

Najbolje učenice u Računovodstvu sa mentorkom Daliborkom Božović i direktorom Muhamedom Adrovićem
Drugo školsko takmičenje iz nastavnog predmeta Računovodstvo, održano je u tri takmičarska kruga od 16.04.2019. god do 06.06.2019. god u prostorijama petnjičke škole.
Sistemom eliminacije, prema broju osvojenih bodova, proglašeni su pobjednici ovogodišnjeg takmičenja ,nakon tri takmičarska kruga.
Prvo mjesto na školskom takmičenju osvojila je Adelisa Ličina,  učenica IIe razreda  sa 98  bodova, drugo  mjesto Ajsela Ramčilović, učenica   IIe  razreda sa osvojenih  95 bodova i treće mjesto Mirhela Rastoder, učenica IIIe razreda sa osvojenih 90 bodova.
Uprava škole je obezbijedila diplome i nagrade za prvoplasirane.
Ostali učesnici trećeg kruga takmičenja dobili su zahvalnice za učešće na takmičenju:  Samra Ličina, učenica IIe razreda 85 bodova i Hana Muratović učenica, Ie razreda sa 84 boda.
Koordinator takmičenja, profesor Daliborka Božović se takodje obratila svim prisutnim a posebnu zahvalnost je uputila pobjednicima takmičenja.
„Zadovoljna sam ovogodišnjim rezultatima jer ovo takmičenje pokazuje zainteresovanost sve većeg broja učenika za predmet Računovodstvo, što me posebno raduje i daje mi satisfakciju da ovo postane ipak tradicija naše škole i sa ciljem da se proširi u okviru Regije“, rekla je Božović.
Prvoplasirana Ličina Adelisa je iznenađena i srećna što je baš ona osvojila prvo mjesto na Drugom školskom takmicenju iz Računovodstva i zahvalila se mentoru, profesorici  Daliborki Bozović.
Direktor škole, Muhamed Adrović je istakao da se školsko takmičenje odvija sa ciljem podsticanja takmičarskog duha, motivacije, podsticanje želje za dokazivanjem, razvijanje takmičarskog duha i dokazivanja da tim može pobijediti jedino ako se svi ponašaju po principu tj. ako svaki pojedinac shvati svoju ulogu ozbiljno i odgovorno.
,,Školsko takmičenje nam služi i da odaberemo najbolje učenike za učešće na državnom takmičenju. Za nastavnika nema višeg priznanja i satisfakcije od onog kada na proglašenju čuje imena svojih učenika sa kojima je marljivo radio” kazao je direktor i zahvalio se svim učesnicima takmičenja i predložio da ovo takmičenje postane tradicija narednim generacijama i da se proširi za ostale oblasti.
ALMINA ŠABOTIĆ