USKORO RJEŠENJE ZA KORAĆKI POTOK I UREĐENJE CENTRA PETNJICE

Predstavnici Uprave javnih radova Miomir Peruničić i Safet Tahirović, boravili su u Petnjici i sa čelnim ljudima lokalne uprave Samirom Agovićem i Mehmedom Mešom Adrovićem, razgovarali o projektima koji se tiču uređenja užeg gradskog jezgra.

„S obyirom na to da dva projekta u Petnjici već duže vrijeme nijesu realizovani u skladu sa predviđenom dinamikom, tražili smo da nas posjete odgovorni ljudi iz Uprave javnih radova i da na licu mjesta utvrdimo objektivnu situaciju oko mogućnosti brzog nastavka radova na sanaciji Koraćkog potoka, ali i konačno na početku realizacije projekta koji se tiče modernizacije gradskih ulica.

Što se tiče Koraćkog potoka, lokalna uprava je naknadno preprojektovala projekat iz razloga što su mještani obalskog naselja insistirali da se regulacija potoka i most pješački preko rijeke Popče, ambijentalno i funkcionalno uklope i da budu funckionalna oba objekta.

Prethodnim projektom je predviđeno da se od glavne ulice ka rijeci Popči, ugrade betonske cijevi. Međutim, zbog njihovih gabarita bila je opasnost da ta buduća trasa pješkog puta ili staze, bude mnogo visočija od samog mosta. Ukopavanjem cijevi na nižoj koti nije bilo moguće jer bi se moglo desti da dođe do punjenjna cijevi iz korita rijeke što bi izazvalo određene probleme pa se pristupilo rješenju da se novi projekat uradi sa kojim se definisalo da će se regualcija potoka nastaviti u tzv. kutijastim betonskim elementima.

Tender očekujemo da se brzo raspiše. Što se tiče ulica, tu takođe imamo određene probleme, a koji se tiču problema kanalizacione mreže, jer to takođe nije ranije definisano pa je tehnički veoma zahtjevno riješiti sistem podzemnih instalacija ( otpade vode, vodovod, elektro-instalaicije ).

Predstavnik izvođača radova kompanije „Toškovi“ je izvršio određena mjerenja i ponudio novo rješenje za ove probleme jer u jednom dijelu ove lokacije će biti i nova kanalizaciona mreža za budući biljni prečišćivač koji će biti za kako poslovne tako i za privatne objekte iz centra Petnjice o čemu će biti upoznat nadzor i očekujem da preduzeće „Tošković“ krene sa pripremnim radovima.

Vjerujem da ćemo i određene imovinske odnose riješiti i da će taj projetak, kako su obećali iz ovog preduzeća, biti završen za tri mejseca“, istakao je predsjednik opštine Samir Agović za portal radija.

DENIS BOŽOVIĆ