DIREKTOR UPRAVE ZA DIJASPORU POSJETIO BD FOND U LUKSEMBURGU

Mitrović u BD Fondu

Nedavno je direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović, boravio u Luksemburgu na poziv Bošnjačko donatorskog fonda ( BD Fond ). Riječ je o prvoj zvaničnoj posjeti, a sastanak je organizovan u prostorijama BD Fonda.

Cilj sastanka je bio da se Mitrović upozna o aktivnostima koje sprovodi ovaj fond.

„Iskoristili smo priliku da upoznamo gospodina Mitrovića, sa radom, aktivnostima i projektima našeg udruzenja, od osnivanja pa do danas. Gospodin Mitrovic je istakao, da uspjeh koji smo postigli, posebno projektom školovanja djece, to jest studenata u Crnoj Gori, zaslužuje svaku pohvalu i pažnju javnosti. Naš gost je takođe iskoristio priliku da čestita našem kandidatu Enveru Koraću, na izboru u članstvo savjeta za dijasporu, istakavši da je lično asocirao članovima komisije da prilokom odabira imaju u vidu zasluge i realizovane projekte BD-Fonda. Moram istaći da je Direktor uprave iskoristio svoje pravo da nominuje još pet kandidata, među kojima je izbor pao i na trećeg kandidata iz Luxemburga Ismeta Muhovića.

Komisija je predložila našeg kandidata Envera Koraca, dugogodišnjeg predsjednika našeg udruženja, kao i Edina Latića, kandidata ZK Bihor, za ulaz u članstvo savjeta. Kao predsjednik našeg udruženja zahvalio sam se gospodinu Mitroviću na posjeti, kao i na ukazanom povjerenju i podršci našem kandidatu. Ovaj radni sastanak i pozitivna energija sa njega, kako nas članova kluba tako i direktora Mitrovića, nagovještaj jedne duge i plodne saradnje”, istakao je Iljaz Rastoder, predjesnik BD Fonda iz Luksemburga.

DENIS BOŽOVIĆ