TO PETNJICA ZAVRŠILA PROJEKAT “BRATIMIN VIR”

Turistička signalizacija za Bratimin vir

TTuristička organizacija Petnjica je nedavno postavila turističku signalizaciju za lokalitet Bratimin vir i to na putu prema Boru, kao i u neposrednoj blizini samog lokaliteta.

Nakon uspješno završenih aktivnosti na uređenju prilaza Bratiminom viru koje su podrazumijevale postavljanje platformi, mostova i uređenje prilazne staze, postavljanjem signalizacije i izradom promo flajera je zaokružen projekat valorizacije ovog izuzetnog  lokaliteta.

Rešad Muratović

“Naša očekivanja su da ćemo uskoro uz podršku opštine Petnjica i Komunalnog preduzeća koje će izvršiti sanaciju prilaznog puta, omogućiti posjetiocima da  do Murovskih luka mogu doći automobilima. Koristim priliku da se zahvalim na konstantnoj podršci opštini Petnjica i DOO „Bihor“  i njenom vlasniku Esku Latiću koji je kao dokazani ljubitelji prirode kvalitetno izveo radove na ovom projektu”, rekao je direktor TO Rešad Muratović.

On je najavio da će ta organizacija na prostoru Murovskih luka raditi na uređenju izletišta i postavljanju mobilijara, čime će, kako kažu, privući veći broj izletnika, ne samo iz naše opštine, nego i iz okruženja.

Osim ovog predjela na rijeci Popči u okviru projekta uređenje izletišta će tokom ljeta završiti i uređenje još pet izletišta na području opštine. Za ovaj projekat očekuju podršku i Nacionalne turističke organizacije.

Turistička organizacija uz podršku Planinarskog saveza Crne Gore takođe privodi kraju aktivnosti na uređenju dvije pješačke staze.

“Očekujemo da ćemo tokom maja imati zvanično otvaranje jedne pješačke staze kojom ćemo promovisati, osim prirodnih ljepota i kulturno istorijske znamenitosti naše opštine. Nastavićemo sa markacijom i uređenjem pješačkih staza čime bi obuhvatili veći dio naše opštine, a imamo u planu i organizovanje niza manifestacija tokom Bihorskog kulturnog ljeta”, rekao je Muratović.