ODRŽANO ŠESTO OPŠTINSKO TAKMIČENJE RECITATORA U PETNJICI

Takmičenje recitatora u Petnjici

Prije dva dana je u Centru za kulturu održano šesto opštinsko takmičenje recitatora u organizaciji JU Centra za kulturu Petnjica pod pokroviteljstvom opštine Petnjica.

U kategoriji od 1-5 razreda je bilo prijavljeno devet takmičara, a prvo mjesto je zasluženo ponijela Alma Adrović, učenica četvrtog razreda iz osnovne škole ,,Savin Bor” koja je recitovala stihove pjesme ,,Drhtava pjesma”. Drugo mjesto je zauzela takodje učenica OŠ ,,Savin Bor”, Tea Mehović, učenica petog razreda koja je govorila stihove pjesme ,,Tiše tamo” i treće mjesto je osvojila Elena Šabotić, učenica petog razreda JU OŠ ,,Mahmut Adrović” i recitovala je pjesmu ,,Čarolija”
U drugoj kategoriji učenika of 6-9 razreda bilo je prijavljeno 10 takmičara. Prvo mjesto je osvojila Inera Latić, učenica devetog razreda JU OŠ ,,Mahmut Adrović” koja je recitovala stihove pjesme ,,Tužni, južni vjetre”. Drugo mjesto je zauzela Hana Muratović, takodje učenica OŠ ,,Mahmut Adrović” koja je izvela pjesmu ,,Pjesnikov blagoslov”. Treće mjesto su podijelile učenice Lejla Skenderović, učenica šestog razreda OŠ ,,Trpezi” sa pjesmom ,,Prva ljubav” i učenica devetog razreda OŠ ,,25. maj” iz Vrbice Amra Adrović, koja je govorila stihove pjesme ,,Običnim riječima”.U kategoriji srednjoškolaca bilo je prijavljeno 6 takmičara. Žiri je donio odluku da prvo mjesto zauzme učenica drugog razreda gimnazije Šejla Huremovićkoja je govorila stihove pjesme ,,Eh ljubavi”. Drugo mjesto je pripalo učenici prvog razreda gimnazije, Mineli Hodžić, koja je govorila stihove pjesme ,,Naša tajne”. Treće mjesto je pripalo Hani B. Muratović, učenici prvog razreda koja je govorila stihove pjesme ,,Zabranjeno je”.

Kao i proteklih godina i ove godine je sala Centra za kulturu bila prepuna, što učesnika, što mentora, profesora, roditelja i rodbine takmičara.

Takmičenje je ocjenjivao stručni žiri koji su činili: Atifa Šaljić, profesorica bosanskog jezika iz Tutina, profesor književnosti Mujo Taraniš iz Tutina i profesor književnosti Alija Redžematović iz Plava. Moderator večeri je bila Gorica Ćulafić.

Svim takmičarima su uručene diplome za učešće, a pobjednicima diplome za osvojena mjesta i knjige, a pobjednici u sve tri kategorije će opštinu Petnjica predstavljati na državnom takmičenju koje će biti održano 7. juna u Beranama. U medjuvremenu, dok je žiri ocjenjivao takmičare, publika je imala priliku da uživa u kratkom odlomku iz predstave ,,Pismo za mamu” koji su izveli članovi pozorišnog društva ,,Divan”.

Takmičenje je otvorio predsjednik opštine, Samir Agović .

ALMINA ŠABOTIĆ