SPORT I DIJASPORA: FUDBALSKI SPEKTAKL U EISCHENU-LUKSEMBURG – BRILJIRAO DENIS LIČINA

U Četvrtfinalu kupa FLF, fudbaleri Uniona 05 Kayl/Tetange su u gostima pobijedili ekipu Aliance Hobchaid rezultatom 4:2 i pokazali istinsku fudbalsku predstavu 

Sinoć  je razigrana ekipa Union 05 iz Luksemburga, na gostujućem terenu, pružila još jednu izvanrednu fudbalsku predstavu, ponajbolju u ovoj sezoni, i tako se plasirali u polufinalu kupa FLF.


Još od prve minute Union je krenuo silovito; nošen imperativom pobjede – konstantno napadao i stvarao šanse za gol. U dvanaestoj minuti hladan tuš na stadionu domaćina – danas najbolji igrač ovog meča reprezentativac Crne Gore do 17 godina Denis Ličina dribla kompletnu odbranu domaće ekipe i preciznim udarcem sa nekoliko metara, šalje golmana u jednu stranu a loptu u drugu.

Union vodi sa 1:0. Slavlje među stotinak navijača gostujućeg tima. U tridesetdevetoj minuti na dodavanje Tony Lopesa, Denis Ličina, svojim drugim golom dovodi Union u vođstvo od 2:0. Salva oduševljenja među igračima i navijačima Uniona; već se nazire pobjeda na putu za osvajanje kupa FLF. Početkom drugog poluvremena, tačnije u 50 minuti, brzonogi Tony Lopes uvećava prednost na 3:0. 

Trenutak opuštenosti u gostujućoj ekipi Uniona domaćini vješto koriste i u vrlo kratkom vremenu postižu dva gola; U 66 i 72 minuti; 3:2 za goste. Hladan tuš za navijače i upravu Uniona, ali se iskusna ekipa Mite Ličine i Eska Trubljanina, ekipa koja zna radi čega je doputovala u ovaj gradić, ne predaje; još uvijek imaju prednost, a nada ih i želja za pobjedom ne popuštaju!

Kreće se u još nekoliko silovitih napada, da bi iskusni i za igru horan Demir Zejnilović u devedesetoj minuti stavio tačku na ovaj meč i širom otvorio vrata prema vrhu. Važna pobjeda Uniona 05 koja ga nezaustavljivo vodi prema tituli koja im stoji na dohvat ruku.
 

Trener : Esko Trubljanin

Igrali smo vrlo dobro, igrači su respektovali dogovoreno u svlačionici i tako smo došli do vrlo važne pobjede koja nas vodi u polufinale kupa FLF. Zahvalio bih se našim navijačima koji su i večeras došli u velikom broju da nas podrže i neprestanim bodrenjem, naprosto, sokolili našu ekipu da nezaustavljivo juriša prema protivničkom golu. Ekipa Uniona je ovaj put pokazala svoju punu spremnost, snagu i umijeće i opravdala očekivanje svojih navijača koji je, u velikom broju, prate iz utakmice u utakmicu, te itekako pomažu da se na kraju svi radujemo.

F.S.