PRIPREMA ZA PRVOMAJSKE SUSRETE DIJASPORE U LUKSEMBURGU

U organizaciji ZK Bihor iz Luksemburga u toku su intezivne pripreme za veliku opštenarodnu feštu: Prvomajski susreti dijaspore. Oko četrdeset članova ovoga  udruženja juče su izašli na fudbalski stadion UNION 05 u Tetanžu (Tetange), mjestu gdje će se 27 i 28. održati fešta sa raznim programskim sadržajem od fudbala do nastupa eminetnih imena iz svijeta estrade sa EX YU – prostora.

Biće to, najvjerovatnije, kao i svake godine, druženje koje se pamti i prepričava. Juče su vrijedni i odani članovi ZK Bihor koji savršeno razumiju ideju i viziju organizacije udruženja, po izuzetno lijepom i sunčanom vremenu postavili dvadeset šatora i tako obavili glavninu priprema. Do subote, kada počinje fešta, biće instalirani stolovi, klupe i bina, kao i ostali dio mobilne opreme za ovu priliku. Kao ni do sada ništa se ne prepušta slučaju, te onaj ko odluči da prisustvuje susretima, mora imati maksimalnu uslugu i poseban provod.

  Sve to garantuje oko dvjesto članova ZK Bihor koji su vazda tu kada zatreba ne žaleći svoje vrijeme, niti energiju.

Na kraju, pošto su se zabijeleli šatori na stadionu u Tetanžu, jedan broj članova je okrenuo fudbal i to Trpezi protiv ostatka svijeta. Rezultat je bio 2 : 0 za Trpezi. Prvi gol postigao je Mustafa Muhović, a drugi Alija Skenderović.
Sve u svemu ZK Bihor je i danas spojio lijepo sa korisnim.

F.S.