ZK BIHOR IZ LUKSEMBURGA UGOSTIO RUKOMETAŠICE BERANA IZ CRNE GORE

Ženski rukometni klub „Berane 2003“ i Rukometni klub „Ivangrad“, na poziv RK „Dudelange“, učestvovali su na HBD Youth Cup-u u Luksemburgu.

Na turnir u Dudelanžu – gradu pobratimu Berana, doputovalo je 16 rukometašica Berana i isto toliko rukometaša kluba Ivangrad.

Trener ŽRK „Berane 2003“, Veselin Raketić naglašava da je ovo bilo prvo zajedničko učešće dva beranska kluba na jednom takmičenju.

„Sa Ivangradom, u posljednje vrijeme, imamo izvanrednu saradnju, za koju se nadam da će se i ubuduće nastaviti. Nadam se da ćemo zajedno u najboljem svijetlu predstaviti svoj grad i još jednom potvrditi da je beranski rukomet u vrhu crnogorskog sporta“, kazao je Raketić.

Raketić je istakao da posebnu zahvalnost duguju Mikiju Vujoviću, Berancu koji živi u Luksemburgu, kojem nije prvi put da pomaže ŽRK „Berane 2003“.

Na ovom turniru, koji se organizuje po 33 put, učestvovalo je 25 ekipa iz evropskih zemalja, a beranski klubovi su jedini sa prostora Balkana koji su učestvovali na ovom turniru.

Ženski rukometni klub osvojio je drugo mjesto dok su muškarci osvojili osmo mjesto i pokazali izuzetnu borbenost na ovom takmičenju.

Trener ženske rukometne ekipa Vesko Raketić:

 – Došli smo na poziv RK Dudelanže, grada pobratima Berana i imali smo izuzetan doček i izvanredne uslove za sportsko nadmetanje. Naša ženska ekipa osvojila je drugo mjesto u nadmetanju 25 ekipa i time pokazali da beranski sport ima mjesto u svijetu sporta i izvan granica Crne Gore i grada Berane. Na ovom takmičenju posebno su se istakle Sara Gugač, kao i Valerija Simonović, Ana Božović, Labuda Simonović, Ema Kolić i druge.
 Predsjednik ZK Bihor dipl. Ing. Esko Halilović istakao je da je ZK Bihor bio i ostao adrtesa gdje su dočekivani i s ljubavlju propraćeni svi oni koji dolaze iz Crne Gore, učestvuju i pokazuju se kao istinski ambasadori svoje zemlje, naše drage Crne Gore, kroz sport i kulturne aktivnosti.
  – Osjećajte se dargi naši sportisti, poštovani rukovodiocu sportskih društava, kao svoji na svome, a ove prostorije i ZK Bihor doživljavajte kao svoje i ovdje ste najiskrenije dobrodošli – rekao je Halilović.
U ime sportista iz Berana obratili su se treneri ženske i muške ekipe Veselin Raketić i Predrag Šćekić i izrazili zahvalnost na finasijskoj pomoći ZK Bihor njihovim ekipama i, posebno, na srdačnom prijemu u prostorijama ZK Bihor.

 Važno je napomenuti da u ženskoj rukometnoj ekipi „Berane 2003“ jedan broj njih igra i za reprezentaciju Crne Gore, kao što su: Elma Kolić,  Sara Gugač, Ana Božović, Valerija Simonović i Anđela Petrović.
  
  – Inače, naglasio je Raketić, ŽRK Berane je iznjedrio poznata rukometna imena: Aidu Selmanović, Maju Savić, Sonju Bajraktarović, Emu RAmusović, Sanju Premović i još neke.

 F. S.