“KIR JANJA” NAPUNILA CENTAR ZA KULTURU U PETNJICI

Predstava "Kir Janja" u Petnjici

Pozorišna predstava ,,Kir Janja” u izvodjenju mladih glumaca ,,Okret teatar” iz Beograda, radjena po jednom od najpoznatijih djela Jovana Sterije Popovića odigrana je danas u sali Centra za kulturu u Petnjici pred mnogobrojnom publikom.

Igrali su Marko Nikolić (Kir Janja), Danijela Tanasković (Juca, njegova žena), Marija Ćeranić (Katica, Janjina kći od prve žene), Milan Vranešević ( Mišić, notaroš), Nikola Krneta (Kir Dima/ čiča Pera, kućevni sluga).
Izvanrednim nastupom, kostimima i ukupnom scenografijom glumci su oživjeli likove iz poznatog djela koji ima karakter komedije. ,,Okret teatar” čine glumci koji su ostvarili brojne uloge u predstavama poznatih pozorišta, dječijim programima i serijama a prema njihovim riječima, glavni cilj im je da približe djeci svijet lektira i da ih usmjeravaju prema svijetu kulture.
,,Ovu predstavu igramo već jedno tri sezone. Sa velikim je uspjehom izvodimo već par godina po Srbiji i Crnoj Gori, a bili smo i u Madjarskoj. Što se tiče opštine Petnjica ovdje smo drugi put. Prvi put smo bili sa predstavom ,,Sumnjivo lice”, a ovu predstavu premijerno izvodimo u Petnjici. Ovo je predstava namijenjena starijima, mada smo zadovoljni kako su djeca to ispratila i doživjela.Za naredni period pripremamo jednu novu predstavu. Ne znamo još uvijek hoće li biti Nušić ili Popović, ali to je ono čega se mi držimo: klasični teatar. Trudimo se da budu kombinovane predstave, da bi mogli da prate i stariji i djeca. Nadamo se da ćemo ponovo biti gosti Petnjice naredne godine i da će to biti sa novom predstavom” kazala je Marija Ćeranić, producentkinja i glumica.

ALMINA ŠABOTIĆ