AUTORSKO VEČE BRAHA ADROVIĆA U LUKSEMBURGU

Autorsko veče Braha Adrovića u Luksemburgu

U organizaciji ZK Bihor iz Luksemburga, 12. januara ove godine organizovano je autorsko veče poznatog crnogorskog pjesnika porijeklom iz Bihora – Braha Adrovića.
Prostorije ovoga udruženja u kojima je priređena promocija bile su ispunjene do zadnjega mjesta, a o Adrovićevom stvaralaštvu govorili su Faiz Softić i Remzija Hajdarpašić koji su se temeljito osvrnuli na istanjčan nerv Lirika sa Lima, kako ga nazivaju mnogi u Crnoj Gori. Prikazan je i kratak filmski prilog TVCG čiji je autor poznati publicista i književnik iz Crne Gore Bogić Rakočević.
U promociju djela Braha Adrovića prisutne je uveo Hamdija Rastoder pročitavši jednu od Adrovićevih pjesama, a onda se prisutnima obratio i predsjednik UO ZK Bihor  Esko Halilović koji je istakao jasno opredjeljenje udruženja da posebno protažira kulturu kao tradiciju i osnov u kvalitetnu integraciju doseljenika iz Crne Gore u moderno luksemburško društvo.
Moderator večeri bio je ptredsjednik Skupštine ZK Bihor – Raif Adrović.
Po ocjeni samoga autora Braha Adrovića ovo je njegovo najuspjelije i najtoplije književno veče, a, kako je sam kazao imao je veliki broj promocija kako u Crnoj Gori i regionu, tako i širom Evrope.
Važno je napomenuti da su posjetioci ove promocije, pored onih iz Luksemburga, doputovali i iz Francuske, Belgije i Njemačke.
Druženje sa autorom i njegovim promoterima nastavilo se do kasnih večernji sati uz tople i srdačne razgovore.
Autor je, bilo je evidentno, bio svoj među svojima.
F. S.