LION HODŽIĆ PORUČIO KRITIČARIMA: BUDITE PRINCIPIJELNI, NOVU GODINU KAO I IZBORE I BAJRAM SLAVIMO PO GREGORIJANSKOM KALENDARU

Lion Hodžić

Lion Hodžić, NVO Liberalni poredak je čestitao građanima Petnjice Novu godinu i poželio političkim i javnim akterima Bihora da u ovoj goini budu principijeliniji i dostojanstveniji.

 

„Postoje situacije kada parcijalno tumačenje cjeline i nije prećerano ispravno. Uzimajući u obzir cijeli gregorijanski kalendar, nezahvalno je samo Novu godinu tumačiti kao nešto “tuđe”. Podsjetiću da ste izašli na sve izbore koji su bili zakazani po gregorijanskom kalendaru, niko ih nije sabotirao. Takođe, uzvišeni, svečani praznik islamskog naroda, Bajram, slavili smo i dočekivali po pomenutom kalendaru. Stoga, ovim putem molim sve političke aktere da politiku izostave makar iz onoga đe joj zaista nije mjesto i svoje sitne političke poene da ne skupljaju na ideologiji u vjeri naroda sklonog da bude izmanipulisan.

Poštujući ubjeđenja još iz djetinjstva, osjećam potrebu da i danas poželim svima da u sljedećoj godina budi još dostojanstveniji i principijelniji. Želim vam puno uspjeha, kako na ličnom, tako i na kolektivnom planu. Uz čestitku, napomenuo bih da je još jedna godina pred nama koja nam daje priliku da se potrudimo da svijet bude ljepši i bolji“, stoji u čestitki Liona Hodžića ispred NVO Liberalni poredak.