SAZNAJTE KO SU DOBITNICI NAGRADA ZA NAJBOLJE RADOVE NA TEMU “PETNJICO RODNI GRADE”

Dobitnici nagrada "Petnjico rodni grade"

U Centaru za kulturu u Petnjici, danas je otovrena izložba slika pod nazivom “Petnjico, rodni grade”. Izložbu je otvorio predsjednik opštine Samir Agović koji je istakao zadovoljstvo i ponos što Centar za kulturu završava program za ovu godinu sa najmlađim.

 

“Uvijek je lijepo biti mlad, a posebno biti mlad i kreativan. Gledajući ove vaše slike zaista osjećamo svi ponos i zadovoljstvo što imamo tako mlade talente i koristim priliku da se zahvalim našim likovnim pedagozima koji ulijavu samopouzdanje i šire kreativnost naših učenika što je očigledno iz ovim prelijepih motiva”, između ostalog je istakao Samir Agović, poželio srećne novogodišnje praznike svim prisutnima.

Stručni žiri u sastavu mr. Irvin Masličić, akademski slikar iz Berana, likovni umjetnik Džeko Šabotić i direktor Centra za kulturu u Petnjici Sinan Tiganja, imali su zadatak da od 45 pristiglih radova, odaberu najbolje.

U kategoriji do V razreda, prvo mjesto je pripalo učenici JU OŠ Trpezi, Nejli Skenderović, drugo mjesto je pripalo Enisu Muhoviću, učenike iste škole a IV razreda, a treće mjesto su zauzeli Eldin Rastoder iz JU OŠ Savin Bor i Amila Skenderović iz osnovne škole Trpezi.

U kategoriji učenika od IV do IX razreda, prvo mjesto je pripalo učenici Alimini Taraniš iz JU OŠ “25 maj” Vrbica, drugo mjesto je osvojila učenica sedmog razreda osnovne škole “25 maj” – Vrbica a treće mjesto su podijelile Lejla Ajdarpašić, učenica devetog razreda OŠ Tucanje i Azemina Skenderović iz OŠ Trpezi.

U kategoriji Srednje mješovite škole, prvo mjesto za najbolji likovni rad je pripalo Šabanu Adroviću, učeniku I razreda Gimnazije, drugo mjesto je pripalo Denisi Ajdarpašić, a treće mjesto je zauzela Seniha Skenderović, učenica I razreda Ekonomske škole.

Nagrađenima su uručene zahvalinice i prigodan poklon.