PREDSTAVA “DJEVOJČICA I RODA” PRIBLIŽILA EVROPSKU UNIJU NAJMLAĐIMA

Predstava "Djevojčica i roda"

Pozorišna predstava “Djevojčica i roda“, premijerno je odigrana danas na sceni Centra za kulturu u Petnjici. Glavne uloge tumače Jasmina Šogolj u ulozi djevojčice, dok je uloga rode povjerena mladom glumcu iz Bihora, Emiru Muratoviću. Akteri ove predstave gostovali su u jutarnjem programu Radija Petnjica, a gošća iz Hrvatske je istakla zadovoljstvo što ima priliku da premijerno izvede predstavu u Petnjici.

 

“Predstava “Djevojčica i roda” se prvi put prikazuje u  Crnoj Gori, premijerno u Petnjici. Predstava je nastala 2008. godine, igra se više od 10 godina. Medjutim, mi smo je prilagodili  crnogorskom tržištu. Nadam se da će to biti samo jedna u nizu od predstava koje ćemo igrati po Crnoj Gori”, kazala je Jasmina i dodala da se radi o predstavi  edukativnog karaktera na temi Evropska unija.

“Kroz predstavu djeca će saznati neke osnovne pojmove kao što su himna EU, zastavu kako ona izgleda, takođe ćemo govoriti o ljepotama Crne Gore koje ona ima o autohtonim crnogorskim  proizvodima.  Želim da naglasim da je ovaj projekat prvi put nastao u Hrvatskoj i čini mi se jedini na prostorima bivše Jugoslavije, finansiralo ga je Ministarstvo inostranih poslova Hrvatske. Ozbiljnu temu smo na neki način prilagodili djeci. Predstava je doživjela ogroman uspjeh u Hrvatskoj, igrali smo je bezbroj puta i dobila je preporuke Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske, Ministarstva turizma i još mnogo drugih preporuka, ali nama je najvažnija preporuka koju dobijamo od djece, jer je najveći uspjeh kada vidimo da su se djeca oduševila onim što im je bilo namijenjeno”, zaključila je Jasmina Šogolj.

TATJANA ČUKIĆ