OD OSAMOSTALJENJA OPŠTINA PETNJICA ZA VJERSKE OBJEKTE IZDVOJILA 50 000 EURA

Samir Agović u džamiji u Petnjici

Danas je delegacija Opštine Petnjica, na čelu sa predjsednikom Samirom Agovićem, posjetila medžlis IZ u Petnjici, a razlog posjete je završetak projekta instalacije grijanja u džamiji i gasulhani. Tom prilikom je istakao da lokalna uprava vodi računa o vjerskim zajednicama na području opštine Petnjica.

 

“Vjerujem da će vjernici koji obavljaju molitvu u ovoj džamiji, to činiti sada u mnogo prijatnijem i toplijem ambijentu iako su to činili i bez grijanja prije završetka ovog projekta. Ovo nije prvi put da lokalna uprava pomaže medžlis IZ za stvaranjem boljih uslova za odvijanje vjerskog života”, istakao je Agović i podsjetio da je i prošle godine 20.000 eura bilo opredijeljeno za sanaciju krova džamije u Petnjici i da se sredstvima iz lokalnog budžeta pomogla izgradnja nekoliko seoskih vjerskih objekata.

“Od kako je formirana opština, blizu 50 000 eura je opredijeljeno sredstava za podršku vjerskim zajednicima kako islamskoj tako i pravoslavnoj. Planiramo da i u narednoj godini kao i sledećim godinama podržavamo sve inicijative koje za cilj imaju da se stvaraju što bolji uslovi rada vjerskih zajednica. Svjesni smo da smo multikulturna društvo i da treba da pružimo podršku svima koji kroz vjerski život pomažu da se koncept multikulturalnosti i multietničkog sklada i dalja učvrščuje jer je to navjeća vrijednost našeg društva a samim tim i naše opštine”, istakao je Samir Agović.

Ukupna vrijdnost radova je 16300 eura. Sredstva su obezbijeđena u iznosu od 10 hiljada iz lokalnog budžeta a 6.300 eura je donirao Edin Ramčilović, uspješni biznismen u Francuskoj.

DENIS BOŽOVIĆ