PETNJICA: GLASAJTE ZA NAJBOLJEG SPORTISTU U DIJASPORI ZA 2018. GODINU

NAJBOLJI U DIJASPORI

Na adresu Radija Petnjica stiglo je više predloga za izbor sportiste za 2018. godinu u dijaspori.

Izdvojili smo četiri imena za koja možete glasati na portalu radija od danas do utorka, 25. decembra u 24:00 h. Anketa je na stranici www.radiopetnjica.me

 

Nominovani sportisti u kategoriji “Najsportista u 2018. godini” su:

Alan Šabotić
Alan Šabotić, rođen 14.07.2002. u Oltenu, Švajcarska. Fudbaler je  Oltena. Alan je prošle godine u novembru debitovao za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore do 16 godina (U16). U klubu gdje igra, imao je najviše pripremljenih golova (11). Juna 2018. proglašen je za najboljeg atletičara u mjestu Dulliken, Švajcarska. U svim disciplinama je uzeo prvo mjesto.
________________________________

 

Dženita Ramčilović
Dženita Ramčilović, je u ovoj godini nastupila za reprezentaciju Crne Gore (U19) za kvalifikacije u Austriji. Igru koju je Dženita prikazala i pozitivne kritike od strane trenera, dovele su do toga da se uskoro očekuje i poziv za A selekciju Crne Gore za žene. U Švajcarskoj nastupa za Ciriški Grashopers do 19 godina, a zahvaljujući dobroj igri, ponijela je epitet i najboljeg igrača sredine terena. U više navrata proglašavana je za najbolju igračicu turnira do 19 godina. Pored mnogih nagrada, dobila je i nagradu za najbolji gol dat u sezoni U19. Dženita je trenutno igrač Grashopersa i sa svojim klubom zauzima drugo mjesto na tabeli, a od januara sledeće godine, nastupiće i za seniorke istoimenog kluba.
______________________________

 

Edis Agović

Edis Agović, rođen 12.07.1993. godine i igra za fudbalski klub F91 DUDELANGE, šampion Luksemburga i prvi tim koji je uspio da se kvalifikuje za Evropsku ligu u istoriji  Luksemburga i to u grupi sa ekipama kao što su OLYMPIACOS (Grčka), AC MILAN (Italija), REAL BETIS SEVILLA (Spanija). Na Transfermarkt.com, gdje se mogu vidjeti i vrijednosti igrača u eurima, Edis “vrijedi”125.000€.
Na početku sezone Edis je osvojio prvu titulu sa ekipom F91 DUDELANGE. Sa svojim klubom zauzeo je treće mjesto sa samo tri boda zaostatka, a u Kup takmičenju su stigli do 1/4 finala.
_____________________________________________

 

Meris Skenderović

Meris Skenderović, prvi Bihorac koji igra u Bundesligi. Igra za TSG Hoffenheim i član je U21 reprezentacije Crne Gore u fudbalu. Jedan od najboljih fudbalera napadača u Njemačkoj godišta 1998. Rođen je u Trpezima. Meris  je prošao cijelu fudbalsku akademiju Hofenhajma i prvi je Bihorac koji je potpisao profesionalni ugovor u Bundesligi. Za mlađe reperezentacije do 17 i 19 godina, postigao je 65 golova, sa čime je pokupio titulu ubjedljivo najboljeg strijelca. Za Hofenhajm je potpisao četvorogodišnji ugovor.

Opština Petnjica će i ove godine na svečanosti povodom novogodišnjih praznika nagraditi najbolje sportiste u 2018.god.  Nagrade će biti u 3 kategorije:

–          Najbolji sportski kolektiv,

–          Najbolji sportista i

–          Najbolji sportista u dijaspori.

SAMIR RASTODER