NOVE RAMČILOVIĆEVE PRIPOVJETKE INSPIRISANE BIHOROM

Reho Ramčilović

Bihorac Reho Ramčilović priprema novu zbirku pripovjedaka koja će, kako je najavio, biti završena početkom aprila.

Za portal Radija Petnjica Ramčilović kaže da u ovoj zbirci za sad ima šest pripovjedaka, ali radi na tome da ih bude još.
“Pripovjetke su inspirisane istinitim događajima i pričama iz Bihora, sa tematikom vezanom za ovaj kraj. Svo moje stvaralaštvo vezano je za istu tematiku, vezano je za Bihor, jer u njemu pronalazim neiscrpnu inspiraciju. Vezanost za Bihor ističe se u svemu što je od mene poteklo, a to dokazuje i zbirka pjesama “Petnjico, zašto?”. U pisanju pronalazim sreću i nikada sebe ne zamaram, jer zaista neke priče iz Bihora ne zaslužuju da budu zaboravljene. Kroz te priče pojavljuju se likovi koji su na ovim prostorima ostavili dubok trag pa im iz tog razloga posvećujem puno pažnje”, kazao je Ramčilović.
Ramčilović radi i na pripremanju drama koja pokazuje život jednog Bihorca. Učenici sa njegovim pjesmama recituju na državnim i opštinskim takmičenjima i osvajaju nagrade.
Drame koje priprema izvodiće pozorišno društvo “Divan” iz Petnjice.
“Raduje me činjenica da su moja dosadašnja djela uvijek bila dobro prihvaćena, pa se tako nadam da i ove pripovjetke budu prihvaćene od strane uže i šire publike”, zaključio je Ramčilović.
ALDIJANA NOVALIĆ