DRUGA PREDSTAVA POZORIŠTA “DIVAN” – “PISMO ZA MAMU” 11. DECEMBRA

"Pismo za mamu" - pozorište "Divan"

Pozorišno društvo “Divan“ Petnjica odigraće u Centaru za kulturu svoju drugu predstavu „Pismo za mamu“ 11.12.2018. u dva termina i to u 12:30 i 16:30.

Tekst i režiju za predstavu sa kojom će se predstaviti amatersko pozorišno društvo pripremio je Reho Ramčilović, a u njenom izvođenju angažovano je šest glumaca, Elmar KoraćHana MuratovićAlmina LičinaDžibo HuremovićSamra Ličina i Mirel Latić.

 

Ovo pozorišno društvo je osnovano prije tri godine. Na 48 Festivalu dramskih amatera Crne Gore pozorišno društvo „Divan“ Petnjca bilo je zapaženo pa su osvojiili nagradu za najbolju žensku i mušku ulogu. Dobili su još mnoga priznanja i nagrade.

Za portal radija Petnjica Ramčilović je kazao da su dva meseca radili na pripremanju ove predstave.

„Ovo je druga predstava koju sam pripremio samostalno i ovo je tek početak. Društvo je nedavno osnovano, a sada samo uhvatili dobar ritam i svuda ćemo se predstaviti, jer smo već dobili neke pozivnice da gostujemo. Naše društvo broji 25 aktivnih članova od osnovne škole do studentskog uzrasta“, kazao je Ramčilović.

Ramčilović je naglasio da je otežavajuća okolnost za ovo društvo to što nemaju prostroriju ili kancelariju za okupljanja.

ALDIJANA NOVALIĆ