MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM: FIZIČKE PREPREKE SAVLADIVE UKOLIKO POSTOJI ŽELJA ZA USPJEHOM

Denis Ramdedović

Danas se obilježava Međunarodni dana osoba sa invaliditetom.

Za portal Radija Petnjica Denis Ramdedovic, predsjednik NVO “Lica sa invaliditetom” Petnjica poručio je roditeljima da više podržavaju djecu sa invaliditetom i da ih uključe u sve aktivnosti koje su za njih predviđenje. Svjestan je da su lica sa invaliditetom malo zastupljena u radnom sektoru.

 

“Dobro bi bilo kada bi svi roditelji bili spremni da daju sve od sebe da se sva djeca sa invaliditetom uključe u dešavanja koja se za nas predviđaju. Kada bi se više tih lica uključilo naša NVO bi dobila punu afirmaciju i tako bi stekli više prava. Podržaću sve one koji su spremni da se uključe u sportska dešavanja na koja ja često učestvujem i siguran sam i da među njima imamo one koji bi osavojili neku od medalja”, kazao je Ramdedović.

Ramdedović se kroz konkretne aktivnosti borio za prava osoba sa invaliditetom u Petnjici.

Kao početni korak ka ostvarenju prava ovih lica Ramdedović je naglasio da je najvažnije napraviti rampe kako bi ova lica imala pristup svim javnim sadržajima.

“Na mnogim mjestima u našoj opštini postoje izgrađene rampe koja ovim licima olakšavaju pristup, ali moglo bi se još uraditi. Na primjer pristup pošti nije adekvatan za osobe sa invaliditetom, a mislim da je to neophodno”, dodao je Ramdedović.

“Fizičke prepreke savladive su ukoliko postoji želja za uključivanjem i uspjehom”, rekao je Ramdedović.

On je na dosadašnjim takmičenjima osvojio 15 medalja i mnogo pohvala, ali hrabri mladić tu ne staje pa se priprema za takmičenje Evropske nedjelje u košarci na kojem će nastupiti sjutra.

ALDIJANA NOVALIĆ