ŠK BIHOR NA TAKMIČENJU U MOJKOVCU

Šahovski turnir

Šahovski klub – Bihor iz Petnjice će i ove godine učestvovati na takmičenju Druge lige Crne Gore, koje se održava u Mojkovcu u organizaciji šahovskog Saveza Crne Gore.

Takmičenje se igra u dva termina i to od 2 do 4. novemra i od 16 do 18. novembra, a pored ŠK Bihor, na takmičenju će učestvovati ŠK “Brskovo” iz Mojkovca, ŠK “Plavsko jezero” – Plav, ŠK “Mornar” – Bar, ŠK “Ampasan” – Kolašin, ŠK “Komovi” – Andrijevica kao i ŠK “Herceg Novi”.

 

Predsjednik ŠK Bihor Denis Šabotić za portal Radija Petnjica rekao je da je zadovoljan što su uspjeli da se plasiraju za takmičenje u Drugj ligi i da su značajnu podršku imali od predsjednika Opštine Petnjica.

“Nas će predstavljati deset igrača i mi smo zadovoljni što ćemo i ove godine učestvovati na takmičenju u Drugoj ligi. Uspjeli smo da okupimo dobru ekipu i da uz pomoć  predsjednika Opštine Samira Agovića prevaziđemo poteškoće i obezbijedimo materijalna sredstva, jer se takmičenje održava u Mojkovcu. Nadam se da će se naši šahisti dobro pokazati na ovom takmičenju i da ćemo steći dodatno iskustvo koje nam kao mladom klubu nedostaje”, rekao je Šabotić.

Druga  liga se igra po Bergerovom sistemu u 7 kola. Osnovni sastav čini 10 igrača. Za Petnjičane će nastupiti ekipa u sastavu: Denis ŠaboticAlmir RamdedovićMirsad ŠabotićVojović SavoFerid PalamarErsin RastoderFerid KočanFerid PalamarAdrović EskoEsad Muratović i Halilović Mujafer.

U prvom kolu ŠK Bihor će se sastati sa ŠK “Komovi”, u drugom kolu sa ŠK “Herceg Novi”, u trećem sa ŠK “PLavsko jezero”, u četvrtom kolu igraju u duelu sa domaćinom druge lige ŠK “Brskovo”, u petom kolu su slobodni, u šetom kolu igraju sa ŠK “Mornar”, u sedmom kolu sa ŠK “Ampasan”.

ALDIJANA NOVALIĆ