ANEL AGOVIĆ: OD KAD IMAM PČELE BATALIO SAM INTERNET

Pčelari Anel Agović i Eldetijan Škrijelj prije par mjeseci su dobili tri pčelinja roja uz podršku Ministarstva poljoprivrede i zadovoljni su novim zanimanjem.

Naglasili su da je Bihor dobro područje za bavljenje pčelarstvom pa su spremni da uvećaju broj košnica i prošire djelatnost.

 

Anel Agović iz Vrbice za portal radija Petnjica kazao je da je zadovoljan što je odabrao ovaj poziv proizvodnje u poljoprivredi jer je pčelarstvo nešto zbog čega čovjek zaboravi na probleme i nađe neku vrstu mira.

“Pčelarstvo je najljepša zanimacija, jer od kako sam počeo da se družim sa pčelama  zanemario sam mnoge druge stvari, batalio internet što smatram pozitivnim potezom. Što se tiče društava koje ja posjedujem od prinosa su donijele onoliko koliko je dovoljno da se prehrane zimi. Svi znamo da su zime kod nas duge i iscrpne, ali ako im se obezbijedi dobar smještaj i dovoljno hrane neće biti problema. A svakako da ću proširiti broj društava.”, kazao je Agović.

Škrijelj takođe kaže da je za opstanak pčela preko zime najvažnije obezbijediti dovoljno hrane, što su one uspjele same da sakupe preko ljeta, jer je ovo početna godina, te se od njih nije mogao očekivati prinos meda.

“Zima im neće smetati jer su one obezbijedile dovoljno hrane, ali svakako da ih mi moramo dodatno hraniti. Planiram i ja da nabavim još društava”, kazao je Škrijelj.

ALDIJANA NOVALIĆ