OTVORENO PRVENSTVO CG U STRELJAŠTVU – “PETNJICA 2018”

Otvoreno prvenstvo CG u streljaštvu "Petnjica2018"- ilistracija

Petnjica će sjutra ( subota, 06. oktobra ) biti domaćin Otvorenog prvenstva Crne Gore u streljaštvu „Petnjica 2018“ u gađanju pištoljem i revolverom velikog kalibra. Ovo je prvi državno prvenstvo koje se održava u Petnjici gađanjem iz pištolja, a takmičenje će se održati na strelištu “Latska barica”.

 

Prijava ekipa i pojedinaca zakazano je sjutra od 8:30 do 9 časova, sa mogućnošću produžetka prijava zbog ekipa koje dolaze sa strane.

Prema propozicijama takmičenja, predviđeno da ekipu čine tri člana čiji se rezultati ujedno boduju i za pojedinačni plasman. Takmičenje se odvija u dvije discipline: pištolji revolver ( kalibar7.62mm do .45 ), a daljina gađanja 25 m, stav stojeći iz ruku ( ruke ), po želji strijelca. Gađa se pet metaka za probu (pet minuta) i meč od 20 metaka (2×10 =20 minuta). Učesnici su oslobođeni kotizacije, a kako je organzator istakao, poželjno je i učešće žena – takmičarki.

Edin Medo Latić 

Takmičari  sami obezbjeđuju municiju za takmičenje, a sudi tročlani sudijski žiri ( linijski  sudija i dva za pregled i ocjenu rezultata – pogodaka ). Sponzor takmičenja je Opština Petnjica, a organizator i pokrovitelj je Edin Medo Latić koji je istakao da za portal radija da su svi takmičari i svi prisutni u obavezi da se strogo pridržavaju mjera bezbjednosti.

„Ekipni rezultati se rangiraju zbirom krugova tri prethodno prijavljena takmičara. Za osvojena prva tri mjesta ( pojedinačno i ekipe ) dodjeljuju se pehari, medalje i diplome. Žalbu na sudijsku odluku takmičar ili vođa ekipe ulaže pisanim putem uz uplatu 20 eura. Sudija može diskvalifikovati takmičara (ekipu) u slučaju narušavanja mjera bezbjednosti kao i ometanja rada ostalih takmičara ili sudijskog tima. Mi smo poznati kao dobri domaćini pa se i ovog puta toga pridžavamo. Stoga smo obezbijedili, na kraju takmičarskog dijela dana,  ručak –  zakusku, kada ćemo i  svečano proglasiti pobjedničke ekipe i pojedinaca. Pozivam da učešće uzme što veći broj takmičara i da se u što većem broju okupimo i družimo“, istakao je Edin Medo Latić, organizator i pokrovitelj takmičenja.

DENIS BOŽOVIĆ