KOMBI ZA PREVOZ ĐAKA NA TEHNIČKOM PREGLEDU, A NE NA DŽENAZI

Savin Bor

Direktor škole na Savin Boru Aljko Rastoder demantovao je optužbe nekoliko roditelja djece koja pohađaju tu školu, da se školski autobus/kombi nenamjenski koristi.  Najglasniji u optužbama je bio Juso Šabotić, čija je kćerka učenica ove škole. On je rekao da je kombi u nekolko navrata poveo djecu do škole ali da ih nije vratio, te da su ona zbog toga morala da pješače i do 14 kilometara do svojih kuća.

Juso Šabotić

“Izgovor zaduženih je da su kombijem morali poći na dženazu i da je to važnije od prevoza djece”, rekao je Šabotić. On je dodao da će mještani sela Dobrodola apelovati na nadležne iz mnistarstva da provjere navodno zloupotrbljavanje kombija.

Direktor škole Aljko Rastoder tvrdi da priča Šabotića nije tačna, što je, kako kaže, lako provjeriti.

“Kombi je juče odvezen na tehnički pregled prije registracije, a prije toga su djeca  prebačena do škole. Nijesu vraćena zato što kombi nije prošao tehnički pregled. Takođe jutros, prije nego što je trebao majstor da otkloni nedostatke, djeca su opet odvezena do škole. Nijesu vraćena nazad, jer je kombi kod majstora u Bijelom Polju. To je sva istina”, kaže Rastoder. On takođe ističe da je briga za sigurnost djece iznad dnevnih tračeva i insinuacija.

S.R.