ĐUKIĆ REBRONJA: TUŽIĆU SVE ONE KOJI SU GOVORILI NEISTINE O MOM OCU

Fatima Rebronja

Fatima Đukić Rebronja, je reagujući na objave u vezi sa njenim ocem, rekla da želi i očekuje da se ispita slučaj njenog oca Tala Đukića, koji kako ona kaže nije  ratni zločinac, kako je predstavljen u dokumentarnom filmu.

Đukić Rebronja je kazala da je “žalosno to što se plasiraju neistine pa tako sadašnja i buduća pokoljenja čitaju i slušaju negativno o ljudima koji su radili za dobrobit žitelja Bihora.

„Bihora postojalo ne bi da nije bilo mog oca Tala Đukića, koji je štitio i čuvao ljude u svim tim zlim dešavanjima“, kazala je Đukić Rebronja.

Ona se posebno osvrnula na, kako je rekla, laž koja je isječena iz filma nakon njene prve reakcije, a sve u vezi navodnog stanovanja njenog oca u Vitomirici.

„Neistinu o životu mog oca u Vitomirici je priznao i doktor Šemsudin Hadrović. Greška se nije potkrala samo tamo gdje se govori da je prebjegao iz Vrbice u Vitomiricu, već se gospodi, koja je ovo pisala, potkrala greška na mnogim mjestima, gdje su o mom ocu pisali negativno. Kako su izbrisali neistinu o Vitomirici neka isto urade i sa ostalim djelovima filma gdje je saopštena laž“, kazala je Đukić Rebronja.

Šemsudin Hadrović je rekao da je „namjera filma bila da rasvijetli strašne događaje, a ne da sudi“.

„Gospodin Šemsudin kaže da mu je cilj da rasvijetli zločine i smatram da je to pravilan i dobar potez, ali kad već govorite o zločinima vodite se istinitim događajima, a ne okrivljujte ljude neosnovano. Gospodinu koji govori o zločinima poručujem da je bolje da se bavi svojom strukom, a ne događajima za koje pouzdano ne zna. Poslije svega što sam čula u dokumentarcu zahvalna sam što on nije neki sudija, jer njegov sud je nepravedan, neosnovan i preoštar. Neću tražiti da se priznaju zasluge moga oca, ali neću ni sjedeti zatvorenih očiju i ušiju na laži koje iznose, a mnogi znaju da je bilo drugačije“, dodala je Đukić Rebronja.

Ona je poručila da se oni koji proučavaju istoriju pozovu na arhivsku građu i dokaze.

„Stojim pri tome da ću pokrenuti sudski postupak, jer moj otac nije bio negativac kako su ga opisali, a vjerovatn postoji arhiva gdje je sve to zapisano, na šta bi gospoda trebala da se pozovu“, poručila je Fatima Đukić Rebronja.

ALDIJANA NOVALIĆ