ZK BIHOR: POD MOTOM “IDEMO DALJE”

U prostorijama ZK Bihor – Luksemburg, u gradu Rumelanžu 15. 09. 2018., održana je godišnja informativna skupština na kojoj su podrobno izloženi rezultati poslovanja udruženja u ovoj godini.
Skupštinu je otvorio predsjednik Skupštine udruženja Nuradin Nino Muhović, a osim njega o aktivnostima je vrlo iscrpno govorio predsjednik udruženja Remzija Hajdarpašić. Blagajnik udruženja Raif Adrović je iznio detaljne podatke što se tiče pozitivnog finanasijskog poslovanja kluba. Sekretar kluba Hamdija Rastoder, također je izrazio svoje zadovoljstvo radom kluba na širem planu.
– Veliki je broj aktivnosti i našim planovima – rekao je Hajdarpašić – i mi sve to uspijevamo sprovesti na najbolji način i time služimo za primjer  udruženjima u cijelome svijetu.

 

Rad udruženja u uvoj godini komentarisao je i bivši predsjednik UO udruženja Esko Halilović koji je rekao da sve naše aktivnosti trebamo nastaviti, bez obzira na umor i iscrpljenost određenog broja članova UO i članova udruženja. Apostrofirao je značaj uključivanja mladih u redove ZK  koji je evidentan i iz dana u dan ih je sve više.
I ovaj put Skupština je informisala članstvo da je poslovanje udruženja u ovoj godini bilo vrlo uspješno i finansijski  bilans vrlo pozitivan.
Član udruženja Sako Pačariz je potencirao da se udruženje mora što više baviti sobom, a Šanjo Zećirović je dao konkretne prijedloge kako treba upriličiti susrete sa mladim i uspješnim Bihorcima u Luksemburgu, koje treba obavezno inkorporirati u rad udruženja.
Poslije završetka Skupštine druženje se u klubu nastavilo do kasno u noć.

F.S.