PETNJICA: ASFALTIRAN SPORTSKI TEREN U MZ GODOČELJE

Sportski poligon u MZ Godočelje

Radnici građevinske firme “Asfalt-beton” iz Podgorice juče su asfaltirali teren budućeg sportskog poligona u MZ Godočelje. Prema riječima predsjednika opštine Samira Agovića, ovaj projekat je od izuzetnog značaja za ovu MZ.

„Znajući značaj sporta za mladi naraštaj, lokalna uprava je u saradnji sa Ministarstvom sporta, u ovoj godini realizovala jedan izuzetno značajan projekat kada je u pitanju sportska infrastruktura. Naime, u MZ Godočelje biće izgrađen moderan sportski teren koji će već do kraja mjeseca biti spreman da prihvati prve sportiste i rekreativce. Vrijednost radova na ovom projekta je 40 hiljada eura. Ministartstvo sporta je obezbijedilo sredstva za prvu fazu izgradnje sportskog kompleksa. Lokalna uprava će imati obavezu da izgradi tribine i ostale sadržaje koji su projektom predviđeni. Naše opredjeljenje je da i dalje radimo na izgradnji još nekoliko sportskih terena pa ćemo nastaviti saradnju sa Ministarstvom sporta da i u narednoj godini izgradimo još nekoliko sportskih terena. Planiramo da to učini na podrčju MZ Radmance i MZ Bor. Naše opredjeljenje je bilo vezano za izgradnju ovih sportskih terena da to najprije uradimo tamo gdje imamo definisano vlasništvo lokacija i one lokacije koje su uknjižene na imovinski list opštine će biti predmet naše pažnje i po tome ćemo i određivati prioritete oko izgradnje novih terena”, kazao je Samir Agović, predsjednik opštine Petnjica.

Prema navodima nadzornog organa, dosadašnji radovi su izvedeni veoma kvalitetno od strane preduzeća Bihor, koji je podizvođač na ovom projektu.

DENIS BOŽOVIĆ