BUGARSKI AMBASADOR POSJETIO PETNJICU

Bugarski ambasador sa čelnicima Opštine Petnjica

Ambasador Bugarske u Crnoj Gori, Mladen Červenjakov, u petak je posjetio opštinu Petnjica. Primili su ga predsjednik opštine i predsjednik SO Petnjica, Samir Agović i Mehmed Meša Adrović.

U otvorenom i srdačnom razgovoru, domaćini su gosta upoznali sa aktivnostima u opštini Petnjica kao i o komparativnim prednostima razvoja petnjičke opštine, o investicionim ulaganjima i o aktuelnostima u opštini Petnjica.

Ambasador Bugarske je izrazio interesovanje za resurse kojim raspolaže Petnjica istakavši da je jako zadovoljan onim što je vidio u Petnjici.

„Jako sam zadovoljan ovim što sam vidio u Petnjici. Ovo je prelijepo mjesto, netaknuta priroda i oduševljavaju me investiciono razvojni projekti koji se realizuju u Petnjici“, prenijeli su utiske za portal radija iz kabineta predsjednika opštine Petnjica, ambasadora Mladena Červenjak.

„Zajednički stav nam je da bi bilo od suštinske važnosti da se pronađe jedna opština u Bugarskoj kako bi se pobratimili kako bi ostvarili što veću saradnju u oblasti kulture, sporta, ekonomije ali i imali pretpostavku da koristimo sredstva iz EU fondova koja su dostupna a to bi bilo poželjno da naša opština, iz Crne Gore, bude pobratim sa nekom od opština iz EU jer se na taj način mnogo lakše mogu povući sredstva. Takođe smo zajednički konstatovali da je opština Petnjica opravdala svoje postojanje kao lokalna uprava i da je, iz godine u godinu, vidan napredak u ekonomskom i svakom drugom razvoja sredine. Ambasador je izrazio veliko interesovanje za mlade ljude u oblasti poljoprivrede i turizma i upoznat je od naše strane da se mnogo toga radi na razvoju poljoprivrede uz konstataciju da je Vlada Crne Gore i ministarstvo poljoprivrede jako dobar partner. To se može primijetiti i na realizaciji putnog pravca Berane – Petnjica, gdje će poljoprivredna domaćinstva na ovom putnom pravcu, prije svih i MZ Polica na beranskoj strani, imati dobar benefit“, kazao je Samir Agović. Ambasador je obišao kulturno istorijski spomenik, petnjičku džamiju i istakao zadovoljstvo što je upoznao jednu malu ali jako simpatičnu opštinu kao i to što je ostvario dobru komunikaciju sa opštinom Petnjica, ne samo tokom današnje posjete već i u ranijim kontaktima.

„Njegova je i želja da se nastavi i dalje saradnja na relaciji ambasada Bugarske i opštine Petnjica u periodu koji je pred nama“, zaključio je Samir Agović. predsjednik opštine Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ