I BIHORCI IMAJU VATERPOLISTU: SHAMIL AGOVIĆ ČLAN HOLANDSKOG VK “DE ROBBEN”

Shamil Agović sa trenerom

Shamil Agović je prvi Bihorac koji je počeo da se bavi vaterpolom i istaknuti je član tima “DE ROBBEN” iz Holandije u kojem je prošao sve selekcije.

Shamil je rođen u Holandiji, a od svoje devete godine počeo da se bavi vaterpolom kada je gledao Crnogorce na Olimpijadi.

“Od svoje devete godine bavim se ovim sportom, a pošto potičem sa ovih prostora jednog dana bih volio da zaigram za neki naš tim. Od trenutka kada sam zaplivao i počeo ovo da radim pa sve do danas, prošao sam sve selekcije. Očekujem da ću zaigrati u prvom timu “DE ROBBEN” u Holandiji.  Vaterpolo je kolektivni sport, ali potpuno različit od drugih. U timu mora svaki pojedinac da posjeduje određene sposobnosti i da bude dobar, jer ako jedan nije dobar cio tim može izgubiti. Protivnici odmah primijete ko je najslabiji, pa samo njega napadaju i tako gubi cijela ekipa. Mogućnosti prilikom igranja ovog sporta su velike, stvaraju se širi pogledi, uviđaju se šanse, ali samo timski rad ispliva”, priča Shamil.

Shamil voli zavičaj ali je nezadovoljan pomanjkanjem uslova za razvoj vaterpola na sjeveru Crne Gore.

“Šteta što u Crnoj Gori nemamo olimpijski bazen da bi se moglo trenirati, a posebno je šteta što ih nema na sjeveru Crne Gore. Vjerujem da ovdje ima mnogo talenata koji su željni da se dokažu”, zaključuje Shamil.

Znanja i umijeća drugih je uvijek prisvajao i vješto učio ovaj sport, pa je tako ovog ljeta boravio u Beogradu u kampu VK Partizan.

“U vaterpolo svijetu VK Partizan je pojam i asocijacija za vrhunsku vaterpolo školu. Ovaj klub je i sinonim uspijeha u vaterpolu i kao takav je prepoznatljiv u Srbiji, Evropi i širom svijeta. Slobodno se može reći da je VK Partizan sa svojom prepoznatljivom školom jedan od najboljih, ako ne i najbolji sportsko-vaspitni vaterpolo kolektiv na svijetu”, dodaje Shamil.

Shamil je svojim vršnjacima poručio da se bave sportom i izaberu neki od zdravih stilova života.

“Radite ono što volite, ali zdravlje neka vam bude na prvom mjestu. Tražite sebi neki hobi, ispunjavajte vrijeme, budite što više zauzeti, a sport je odlična prilika za to”, poručuje Shamil.

ALDIJANA NOVALIĆ