TREĆA DŽIPIJADA “BEAUTY OF BIHOR” U NEDJELJU 5. AVGUSTA

U okviru Bihorskog kulturnog ljeta, TO Petnjica organizuje III Džipijadu “Beauty of Bihor 2018”. Džipijada će se održati u nedjelju, 5.avgusta sa početkom u 10 časova ispred Centra za kulturu u Petnjici. Prijava i registracija učesnika je od 9 do 10 časova na istom mjestu.

Ljubitelji prirode će sa svojim džipovima obići prirodne ljepote Bihora, od Đuda, Murovca preko Gradine do Ciglena gdje je planiran ručak za sve učesnike. U okviru ovogodišnje džipijade, planiran je i takmičarski dio u dvije kategorije – soft i hard. Najboljima će se dodijeliti pehari i priznanje. Kotizacija za učešće iznosi 15 eura po osobi. Organizator je obezbijedio lanč paket, ručak i majice. Ovogodišnja džipijada se održava pod pokroviteljstvo opštine Petnjica.

“Od trenutka kada je Petnjica povratila status opštine, kao zajednička ideja o održavanju džipijade, javila se kod Hafiza Ciga Murtovića i kod mene kao poklon opštini Petnjica. Tu ideju su prepoznali i podržali lokalna uprava na čelu sa predsjednikom Samirom Agovićem kao i LTO Petnjica i njen direktor Rešad Muratović, kao dobar vid promocije petnjičkog kraja i ljepota Bihora. Ovo je treća udružena akcija i, iz godine u godinu, podižemo nivo kvaliteta organizacije. U cilju prikazivanja svih atraktivnih krajeva Bihora, ove godine smo promijenili maršutu u odnosu na prethodne dvije godine pa od zgrade Opštine u Petnjici, idemo preko Lagatora, Trpezi, Đuđa, Poroče, Murovac, Javorova, spustamo se prema Savin Boru i uzbrdicom prema Kruščici, Konjskoj rijeci, dolazimo do šumske kućice gdje će biti poligon za takmičarski dio džipijade. Nakon takmičenja, nastavljamo prema Pločniku, preko Lađevca, Vrsajke i stižemo na Ciglena gdje će biti priređen ručak i ceremonija dodjela pehara i priznanja pobjednicima i učesnicima. Ovom prilikom želim da pozovem sve ljubitelje četvorotočkaša i prirodnih ljepota Bihora da uzmu učešće u što većem broju”, istakao je Edin Medo Latić, suorganizator džipijade.

DENIS BOŽOVIĆ