PREDSTAVNICI MINISTARSTVA TURIZMA U PETNJICI

Danas su u zdradi Opštine Petnjica na radnom sastanku boravili predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i Direkcije javnih radova, državni sekretari Damir Davidović i Rešad Nuhodžić i njihovi pomoćnici Miomir Reruničić i Veljko Vrbica.

“Danas smo se sastali sa rukovodstvom Opštine Petnjica i ovo je nastavak dobre saradnje sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma. Razgovarali smo o projektima koji se finansiraju iz kapitalnog budžeta za 2019. godinu. Upoznali smo se sa svim razvojnim projektima Opštine Petnjica, a kao važan segment govorili smo i o turističkim i prirodnim potencijalima koje ovaj kraj ima. Ono što smo konkretno dogovorili je da se mora raditi na izgradnji ulica u Petnjici započetoj sanaciji potoka, projektima koji se tiču izgradnje postrojenja za otpadne vode, kao i mnogih drugih projekata, a kapitalnim budžetom za 2019. godinu biće predviđena izgradnja puta preko Bioče. Posebno bih istakao zadovoljstvo kada je u pitanju dijaspora i njihovo učešće kroz donacije i tako pomažu da se razvije Petnjica kako bi doprinijeli poboljšanju kvaliteta života u ovom kraju”, kazao je Nuhodžić.

Zadovoljstvo što su posjetili ovaj kraj izrazio je i državni sekretar za turizam Damir Davidović.

“Drago mi je da smo imali priliku da posjetimo opštinu Petnjica i da razgovaramo na temu razvoja kraja. Petnjica ima veliki potencijal kada je turizam u pitanju kada govorimo sa aspekta prirodnih ljepota, kulturno-istorijskog nasleđa i to je nešto što trebamo zajedničkim snagama da stavimo u funkciju. Tu treba raditi na priprmeni mnogih projekata, a svi projekti koji su kandidovani podržani su od strane Ministarstva, pa se nadam da će tako biti i dalje. Cilj nam je da valorizujemo svako dobro da bi građani osjetili ekonomske benefite” kazao je Davidović.

SAMIR AGOVIĆ, PREDSJEDNIK OPŠTINE PETNJICA

“Na sastanku smo iznijeli inicijative i projekte i ocijenili realizaciju projekata koje smo započeli. Suština je da imamo snažnu podršku Ministarstva održivog razvoja i da su predstavnici izrazili punu spremnost da i dalje pomažu kako bi stvorili kvalitetne uslove za život naših građana. Razgovarali smo o mnogim problemima i ocijenili da Petnjica ima mnogo potencijala i nagomilanih problema, ali se nadamo da će nas država kroz kapitalni budžet podržati. Direkcija javnih radova je obećala da će razgovarati sa izvođačima radova koji čekaju izvođenje, a i govorili smo o valorilaziji kulturnih projekata iz ovih krajeva prvenstveno lokaliteta Torine. Ministarstvo poljoprivrede, kulture, održivog razvoja i turizma su od suštinske pomoći da imamo bogat kraj i bogato selo, zavidnu infrastrukturu i da Petnjica postane urbano i moderno mjesto jer ovaj kraj to zaslužuje. Kada je u pitanju turizam u narednoj godini svako domaćinstvo koje bude zainteresovano će ostvariti pravo na grantove za katune i kuće koje bi služile turističkoj ponudi i ugostiteljstvu, a mi imamo uslove za to. Takođe, uvjereni smo da će ove godine po kapitalnom budžetu biti predviđena izgradnja projektne dokumentacije za put preko Bioče”, kazao je za portal Radija Petnjica predsjednik Opštine Petnjice Samir Agović.

ALDIJANA NOVALIĆ