AGOVIĆ: KUD “BIHOR” JE BREND I PRENOSI BOJE ZAVIČAJA

KUD Bihor na prijemu kod predsjednika Samira Agovića

Predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović sa saradnicima, danas je upriličio prijem za članove KUD Bihor povodom osvajanja drugog mjesta na nedavno održanom međunarodnom festivalu folklora u Sarajevu.

On je istakao da je KUD brend Bihora i da već duži niz godina prenosi boje zavičaja i zavičajnu kulturu, prenosi ono što je Bihor bio kroz vrijeme.

„Posebnu zahvalnost dugujemo vama koji ste u Sarajevu osvojili drugo mjesto i ja sam, kao predsjednik opštine, bio ponosan kada sam to čuo i kada sam saznao da ste vi na najbolji način reprezentovali našu Petnjicu i naš Bihor i sve ono što je naše u igri i pjesmi i sve ono što mnogi drugi narodi koji su mnogo veći i koji imaju mnogo više kapaciteta, da budete ravnopravni sa njima. Znajući kako se drugi pripremaju i koliko imaju kapaciteta, vaše drugo mjesto jeste prvo. Velikim entizijazmom i predanim zalaganjem Sinana Tiganja i Reška Šabotića, vi ste dostigli ovaj nivo. Vi ste predstavljali naše a neko drugi je ocijenio da je to dobro. Suština nagrade je u tome što ste vi predstavili naš folklor, naše izvorno stvaralštvo i što su drugi ocijenili da ste vi među najboljima. Vaš doprinos je ogroman i mi smo željeli da, sa nivoa lokalne uprave, na ovaj način čestitamo, da se zahvalimo kompletnom vašem timu, rukovodstvu, koreografu jer sve ono što radite za Petnjicu, radite to na najbolji mogući način. U to ime još jednom zahvaljujem i čestitam na uspjehu i želim da i dalje nastavite da Petnjicu predstavljate na najbolji način i nadam se da ćete i u Turskoj doživjeti lijep osjećaj zadovoljstva što pripadate zavičaju i što zavičaj predstavljate na tako prestižnom festivalu. Vi ste ponos Petnjice i Bihora“, istakao je Samir Agović i dodao da je FK Petnjica i KUD Bihor su oni koji su najviše promovisali Petnjicu na pravi način i obaveza je da se čuva i jedan i drugi kolektiv i udruženje kako bi osvajali još nagrada i aplauza.

„U ime KUD-a, želim da izrazim zahvalnost predsjedniku opštine na gestu sa kojim se ne mogu pohvaliti mnoge druge opštine. Ovo je dokaz da lokalna uprava brine o KUD Bihor a ujedno i dokaz nama u društvu da smo u poslednjih desetak godina, najbolji reprezent Bihora. Taj brend ćemo nastaviti a prilika za to nam je već od petka na gostovanju u Turski grad Bursa, na 32. ALTIN KARAĐOZ festivalu koji se održava od 7 do 12 jula. Priznanje će mnogo značiti i djeci članovima KUD-a koje je predsjednik darivao sa skromnim novčanim iznosom“, istakao je predsjednik KUD Bihor, Sinan Tiganj.

DENIS BOŽOVIĆ