JOŠ 56 PLASTENIKA ZA POLJOPRIVREDNIKE U PETNJICI

Juče je u sali SO Petnjica održan sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima, koji su ostvarili pravo na nabavku plastenika tunela.

Za ovu godinu “Programom podsticajnih mjera” Opštine pomaže u nabavci 40 plastenika, međutim zbog velikog interesovanja i zahtjeva proširen je broj na 56 plastenika tunela.

Mogućnost za proširenje sa 40 plastenika na 56 obezbijeđena je iz pojedinih stavki na kojima se poljoprivredni proizviđači nijesu javili u velikom broju.

Programom podsticajnih mjera za nabavku plastenika tunela predviđeno je da Opština finansira 70 odsto, što znači da je njeno maksimalno učešće 160 eura po plasteniku, dok poljoprivredni proizvođači učestvuju 30 odsto.

Na jučerašnjem sastanku proizvođačima su zaposleni iz odjeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj kazali da su obišli mnoga mjesta na kojima mogu kupiti plastenike i predstavili neka od njih, s tim što su naglasili da se plastenici mogu kupiti na teritoriji Crne Gore, a Opština će izvršiti povraćaj sredstava odmah nakon nabavke i postavljanja istih.

“U ove dvije godine Opština Petnjica je obezbijedila sredstva za 76 plastenika čije je površina 50 m2 sa komplet sistemom za navodnjavanje. Obišli smo mnoga prodajna mjesta, a na poljoprivrednim proizvođačima je da odaberu gdje će kupiti plastenike”, kazao je rukovodilac odjeljenja za poljoprivredu mr Adis Ličina.

ALDIJANA NOVALIĆ