DO KRAJA SEDMICE PRILAZNI PUT DO PEĆINE “HODROVICA”

Lokalna uprava, u proteklom periodu, je intezivno radila na probijanju puteva u više mjesnih zajednica na području opštine Petnjica.

„Aktivnosti su bile u MZ Bor, MZ Radmanci, MZ Trpezi i  MZ Vrbica. Zahvaljujući toj aktivnosti, probijeni su brojni novi putni pravci ali je izvršena rekonstrukcija postojećih. Izdvojio bih rješenje koje smo postigli u mjestu Sutjeska zatim u Radmanskoj klisuri kao i na potezu Lijepi Sjenokos – Korijen kao i proširenje putnog pravca u mjestu Karača – Ćepanska bašča i u zaseoku Donji Taraniš. Do kraja sedmice izgradićemo i prilazni put do čuvene pećine Hodrovica kao i plato na mjesnom groblju u Azanama. Izgradnjom puta do pećine Hodrovica, stvorićemo pretpostavke da se turistička ponuda proširi i da se što više građana upozna sa ovim prekrasnim predjelom naše opštine. Takođe, i sa istorijskog aspekta ova pećina ima značaj i u tome ćemo biti u prilici da upoznamo mlađe naraštaje i sve zainteresovane posjetioce naše opštine. Nadam se da će turistička organizacija dodatno raditi na afirmaciji ovog lokaliteta. Sve ove aktivnosti na lokalnih puteva, imale su za cilj da poboljšamo putnu ruralnu infrastrukturu i time omogućimo bezbjednije odvijanje saobraćaja. Vrijednost radova je preko 10 hiljada eura koje je obezbijedila lokalna uprava“, saopštio je za portal radija, predsjednik opštine Samir Agović.

“Ako uzmemo u obzir činjenicu da su mještani ovog kraja, za relativno kratko vrijeme, sakupili preko 100 hiljada eura koje su namijenjene za ovakve i slične akcije, dovoljno govori koliko smo posvećeni razvoju ovog kraja. Takođe, mještani sela Ponora u saradnji sa opštinom, odlučili su da konačno naprave put do čuvene pećine Hodrovica, poslije 75 godina pogibije naših rođaka i komšija” izjavio je Zeno Rastoder, aktivista ovog kao i mnogih drugih projekata u opštini Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ