ODBORNIČKA PITANJA I ODGOVORI: O MUHOVIĆU NAKON ŽALBI I KAD BUDE SVE GOTOVO

Sjednica SO Petnjica

Danas je održana peta redovna sjednica SO Petnjica u administrativnoj zgradi opštine na kojoj je prisustvovalo 27 odbornika, dok je četiri odbornika bilo odsutno. Prva tačka dnevnog reda su bila odbornička pitanja i odgovori.

Huremović Izudin (DPS) pitao je kada će početi sa radovima na putu Podvade – Kalače, na šta je dobio odgovor da je projektna dokumentacija u fazi izrade i da su za istu izdvojena sredstva.

Aldin Muratović (BS) je pitao kako planiraju da riješe učinjenu nepravdu Adnanu Muhoviću koji je, kako je rekao, nezakonito razriješen funkcije 17. marta. 2017. godine.

“Upravni sud je donio konačnu odluku, a na Opštini je da riješi problem”, kazao je Muratović.

Mehmed Adrović, predsjednik SO Petnjica i predsjednik opštine Petnjica Samir Agović odgovorili da će se prema tom pitanju odrediti onda kada presuda bude pravosnažna te da će tada i poštovati. Međutim oni su najavili žalbu Vrhovnom sudu te da će iskoristiti sva pravna sredstva “čak do Strazbura”.

Isljam Ćeman (SD) pitao je kako to da taksi prevoznici koji nijesu registrovani u našoj opštini rade u Petnjici i hoće li Opština radititi na putu do Osnovne škole na Boru, jer je do te škole skoro nemoguće doći.

Samir Agović

“Definisano je ko može da vrši prevoz i kako može da prevozi, a to što drugi taxi prevozici prevoze vjerovatno je na inicijativu građana. Provjerićemo o kakvim prevoznicima je riječ, a u slučaju da prevoze zadatak je Komunalne službe da reaguje. Što se tiče puta do Osnovne škole na Boru postoji inicijativa da se pravi nova škola. Put je nepristupačan pa smo u razgovoru sa ambasadorom Slovenije zakljičili da bi trebalo kupiti novo zemljište, do kojeg je lakše doći. našli smo i zemljište za tu namjenu ali vlasnik nije bio zainteresovan da je proda”, rekao je Agović.

Almir Muratović je postavio pitanje da li Opštna planira da uredi parking prostor jer od toga bi Opština sigurno prihodovala i ostvarila benefite, na šta je dobio odgovor da će se uskoro urediti prostor i prilagoditi toj namjeni. Nakon sancije gradskih ulica dobiće se jednosmjerna ulica u Petnjici i riješiće se proble parkinga.

ALDIJANA NOVALIĆ